【忽冷忽熱】經典男裝討論區(49)【皮鞋、西裝、皮件、配飾】

1001 回覆
7 Like 6 Dislike
meermin其實真係咁差咩, 都係頭一星期硬少少, 之後都無咩野, 千幾蚊我覺得好值
如果打鞋頭鐵,有無邊間推薦?
冇對比冇傷害
我一開始都係咁諗 但係最後著全日隻腳唔攰唔痛嘅 真係起碼要alden級
Tricker’s勉強都可以
有得補
我著alden第一日都係流哂血
第一次就全日eg都會流血
B/m垃撚圾
唔理皮剩係講上腳,除咗刮腳,鞋底都係問題。berwick unlined 唔流血,但著黎著去都係覺得條shank un 住好似腳底按摩咁
不如去試下Bella 我覺chelsea黎講佢幾靚
諗唔到香港做乜做成套咁應該點做?
Eg Chelsea 是model name 吧?cap toe Oxford 黎iirc
Btw 如果唔係反mainstream 反尖大將軍,咁Bella is幾好
腳闊只能遠觀
淨係做褸
我腳闊呀 所以應該202last chelsea啱我啲?
朋友,你果然係幾膠喎,呢個天時你會著tweed?
香港著tweed褲都係自己攞自己嚟攪,一來香港無英國那種鄉郊味,二來唔舒服。
你如果想一套衫蹤橫天下,咁呢度幫你唔到,你都係出番去其他帖好啲
AC嘅house fabric做唔做得過? 定係攞差唔多錢去DB做TM, Alumo?
你如果唔講究其實都ok㗎
魚蛋巴你建議呢?
我會揀AC house linen同埋silk, cotton可以俾多少少做TM。
Twill黎講呢?AC嘅house twill定db嘅tm twill?
twill係織法嚟
自膠 想問twill cotton
其實Tm都唔係咩好野黎、我寧願揀AC HOUSE FAbric
Tm gold line ok 的,同埋tm Oxford 幾好
American Oxford幾有feel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞