【忽冷忽熱】經典男裝討論區(49)【皮鞋、西裝、皮件、配飾】

1001 回覆
7 Like 6 Dislike
咁如果600蚊件 佢地質素又應該唔差 整幾件都好WOW
差唔多啦,本身棉又唔係貴野,加三四舊水手工
ascot chang果D料應該靚好多?
棉可以好貴架,330s 3ply DJA講緊兩千幾一米詩閣收過萬一件架!而且你想去Albini散買都買唔到因為咁幼既纖維唔係成日有所以不是成日織,除非似詩閣咁疊水買幾大碌擺係度,街其他鋪版都無得你睇架
咁詩閣貴就貴在佢地用Thomas Mason/Alumo布依D高級布 然後加上佢地既手工?
CR同DJA高TM同Alumo幾班佢地手工同售後服務是很出色的,港一不是鳩噏
同埋布個價錢係成本,等於你出面去食餐廳嘅食材成本,做生意有燈油火蠟水電煤人工,平價舖頭又好貴價舖頭都好都一定要有合理孖展,唔通真係搞手但求打個和咩。

其實如果齋睇孖展,傳統裁縫行業貴價野性價比仲高過平價野添。係差在你識唔識睇個分別啫
我都整左兩件AC試試佢 我今日去試第一次 十分期待 日後搵得多D都想試下你地講既CR 同DJA
讀完書之後第一次買皮鞋
可能600-700左右、好耐以前係啡色整TM一件都係$650左右,件野我都仲係渡
早幾年有75折時好抵造、唔知仲有冇機會
你覺得手工如何呀
我啱啱去試身 個服務真係好撚正
我意思係DB d house fabric cotton唔貴姐,所以賣600件差唔多

我知貴既可以好貴
同埋本地自設工場, 起貨好快
遲d佢地有左你pattern, 落完order一個星期就有衫攞
你趕的三日就起貨
師兄我想問呢 你知唔知道C&J Harvard Unlined Dark Brown Cordovan 係咪都無咩減價?
我無買鞋好耐,你要問吓其他清
好少
每年加價就有份tassels 搵朋友帶你買9折
係咪會員先有折
係呀,係到問下有無人幫手
同埋佢地未必成日有貨要訂係咪
最近好似返左貨
我whatsapp問下先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞