22/23 Non-JUPAS 專區[4] Sem已完了 同學應當悔改

1001 回覆
18 Like 3 Dislike
DSE 20,現加台灣讀緊OT 上個Sem gpa3.45
台灣OT唔容易
想問如果conditional offer上面冇ietls嘅條件,咁即係我唔使考都ok?
台灣個邊好唔好讀
多唔多台妹埋身
唔好讀,都難同多功課。應該話醫療科係攞你命

唔好以為係台灣讀就係hea 。班台灣人考試好撚癲,可以八十幾九十分都係全班80個人嘅40幾名,
其實佢係想問你關於台妹嘅嘢多啲
想問大家hku 好似有English requirement同second language requirement,咁小妹dse中文2 Eng4,最尾都收到offer (商科),conditional只係話要3.7 gpa,冇其他language condition,咁我仲使唔使去考second language requirement(即係igcse嗰啲 因為中文2咗)

另外想問hku商科係唔係中文2都ok?如果喺的話,咁官網上面個requirement咪冇用囉
直接打電話/send email問好啲
Bu acc定asso year 2好
小妹最近收到twc Bachelor of Medical Science (Honours)嘅offer,但我一直都係想讀nursing嘅🥲但一直無收到其他offer 又擔心會入唔到nursing school 🥲依加手頭上得依一個offer🥲想問下其實可唔可以讀住依個再轉科去翻nursing 🙏🏾
Gpa?
想問有無師兄師姐收到BU HRM offer?
cgpa 3.68 ,final sem 3.89,你覺得香港會唔會比你in
報左未? 2舊水姐
你指邊間報OT/PT?
東大囉
3.7
東大唔係淨收jupas咩?以為佢一個non-jupas都唔收
有人quit就會收
年年都有1,2個位
講真,邊鬼個會quit,就算人地quit完都唔到我啦
唔輪到我*
你呢個分應該除咗三大大部分商科都入到啦,除非你想要ulife如果唔係讀多年會好啲,有多啲選擇
Offer上面有冇寫其他requirement?
冇,only graduate with sem gpa 3.7
利申: senior entry
咁就Gpa 3.7
有嘅話會寫埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞