22/23 Non-JUPAS 專區[4] Sem已完了 同學應當悔改

1001 回覆
18 Like 3 Dislike
cu offer god
Appeal la
大家好, 我多年前係FD IVE 畢業生,
今年趁30歲想拎FASP, 去讀asso .

請問不是應屆畢業生會否好難入到,
請問asso,有無話邊到特別伏,讀完上唔到大學or某d 科。
(明白自己個人分數當然重要)

,目標:駁上大學yr3 ,
務求4年拎到degree.

當然最好係甘,明白實際上好難。
Offer god
asso比錢入得 btw去space
你Fd讀咩科先
我FD 是商業,
dse 選修是會計但唔合格亦無興趣。
CC 是理工大學下面間專上學院嗎?
我睇佢校網介紹, 升學率全部90%up,
係咪甘易?
加埋升speed嗰啲就90%
建議space
明白, 但我想問下,asso 入學難唔難,定係報名實有?
我怕自己廢到連asso 都入唔到。因為英文真係渣左d. 怕要面試到時就GG
明白, 但我想問下,asso 入學難唔難,定係報名實有?
我怕自己廢到連asso 都入唔到。因為英文真係渣左d. 怕要面試到時就GG

同埋點解人人都推space 既asso 既?
你可以兩間都試下報 不過商科嚟講 hkcc個競爭大好多 Space嘅話3.2幾都可能有啲bu讀下
同埋睇你想入ugc定top up
你可以望咗你想入咩u嘅咩科先 之後先決定讀邊個asso嘅course
個陣我有報過hkcc但佢唔收
睇你fd 同dse幾多分 始終hkcc 大把人報 可以揀人
起碼兩個禮拜
其實我無咩特定目標,
如果勉強要揀, 因為我本來想試下入行做物管,

可能想讀工商管理 果d ,

我ive 個FD 證書唔知點解無你地講果d 平均分。
只睇到畢業分數5x
哦, 甘我首選真係要揀呢到。
因為想易入到,之後努力讀書搏上大學
啱啱派左grade,meet到hku condition,想問點樣claim?佢叫我改寫落academic profile嘅cgpa同暫時send份result print。係咪要等,而唔係好似polyu咁有個日子claim offer?
幫frd問:hkcc account year1 gpa 2.94有無可能可以入八大ugc,如果可以邊間機會大d?想報傳媒/文科個方面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞