22/23 Non-JUPAS 專區[4] Sem已完了 同學應當悔改

1001 回覆
18 Like 3 Dislike
明白唔該Ching
不過仲有個問題,小弟我本身係quit了已經讀咗2年嘅self finance degree,再讀asso博返science
雖然冇話特別鍾情HKU,但HKU好似唔俾讀過1年degree或以上 (Whether UGC or not) 嘅人報senior entry
換句話說,姐係我下年要報都只可以報year 1,咁我first choice係唔係要擺Year 1?定係我照擺senior,佢唔俾的話自動會調返我去year 1條隊

始終少咗一個senior嘅option好抌心
想問下近排有冇人收到Bu gis?
想知係咪仲派緊定派曬
而家完左yr 1 sem2
sem 1果時gpa 3.60
報左cuhk english 5月24果時in左
6月1 send左email比我 話very interested, 叫我一派gpa就交比佢

但佢又冇講個condition,好驚唔夠gpa
雖然唔同科 但cu打完電話比我之後都冇下文
潤開啲啦翻去tg圍爐啦躝癱
知道唔該晒!咁大段都幫我睇晒
本身hku senior entry係比啲Asso同HD嘅sub degree holder
所以你想入senior entry只可以靠sub degree呢啲學位
First choice嚟講係放你最想入或入到嘅科
雖然佢other choice都會有考慮 但建議都係year1係first choice ,senior 放other choice
唔好咁驚 佢話very interested其實好大機會
Gpa 出完比佢多數會好快有反應
輕輕一推
有冇Ching 知道點樣upload hkcc final gpa 上ust
利申:Accept 左yr1 conditional offer
係咪即係upload上supporting documents 嘅Degree certificate(s) and official transcript(s) ?
但係佢個攔係咁寫
唔該Ching
Supporting document個到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞