22/23 Non-JUPAS 專區[4] Sem已完了 同學應當悔改

1001 回覆
18 Like 3 Dislike
希望我接到
有啲難啦 soc sci本身啲人都高Gpa
Sw 個競爭亦都好大 因為有牌
cityu 前幾日打比我問如果有offer比我會否考慮,我答會,佢就話通知返入學處同個department, 但我個application status仲係being review ,想問各位有冇經驗佢係咪真係會出offer比我?
冇撚見過有人可以厚面皮到咁
過多幾日應該會出正式offer
希望la thx
Year2嗰啲升U 要r翻批2022 dser入去俾佢mute
撚狗咁撚 入得 tg預咗
1.想問如果我今年入左Ugc,下年 trans 去Ugc嘅其他U機會係咪好微?

2.相反如果我今年入self finance,下年trans 去Ugc機會是否大啲?

3.定係我 re non jupas 淨係用hd嘅成績報Ugc嘅機會比1.大啲?hd cGPA都算高。
睇嚟隻code狗發現咗自己次次搶開新po都冇料到 就入人哋開嘅po做宣傳
你老母乸咁教你做人㗎咩鬥唔贏人就鵲巢鳩佔
多數都會
恭喜定你先
1. Tran U嘅priority 係會低啲 好似係關ugc 呢樣野事

2.主力睇你Gpa 今年好似都有唔少巴打sf 轉ugc 但記得早報

3. 幾高同邊間重有咩科先 如果你sem 4高 拉翻cgpa都高但收唔到offer 可能因為interview或者太遲廢 不妨考慮下gap year 下一年會易啲直收direct
不如佢翻去自己開po單機咪得又唔夠膽係title到share佢啲group去賣coin

垃圾code狗
cGPA有3.7above, sem4應該都差唔多。
想入bed,但今年太遲報同埋in得唔太理想。但心林如果gap一年之後又係入唔到咁咪好嘥時間?
如果入到讀Ugc, 再re non jupas係咪都一定要報埋讀緊U嘅成績?有冇得re non jupas 收到offer就quit U?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞