22/23 Non-JUPAS 專區[4] Sem已完了 同學應當悔改

1001 回覆
18 Like 3 Dislike
唔知要等幾耐呢?好想快啲搞掂抖下。
輕輕一推
想問吓商科3.28 睇吓sum sem同sem3拉唔拉到上去有咩商科水泡同埋想問埋可唔可以報埋社科
屌你老母扮咩好人姐code狗入到你個tg grp問呢啲又唔見你咁好心答?一係就掟條link出嚟叫人自己搵一係就warm人伸手黨
社科 cgpa 3.53 係咪 city 所有社科(ppp,crim,ais,psy)同 poly spse都算穩陣?
本身想報埋bu sowk但係好似冇乜機會咁(本身唔係major sowk)
Btw有冇人知ust個global china studies係點,網上面冇乜資訊
同學可以參考翻以往紀錄 我地有5,6千條紀錄

係搶翻嚟
So work 其實係大競爭 加上你major唔係Sw
而且以往都會有interview 如果你依家報就真係好低機會

City 個4科係社科嘅水泡 spse 唔知 再落應該係bu soc sci
我諗住下年year2先報
咁可以sem3落力少少 好多U都係睇你頭3個Sem去比Offer
基本上勁個班有8-9成都會係year1走哂 到你再落力個結果會再明顯好多

Sw可以試下報 就算唔得 你可以入社科year3 再轉科 如果你想入Sw嘅話
關咩事 勁嘅year1會走 廢嘅year1都會走啦 有更多係明知自己gpa唔夠升上去而quit
點解唔關事 如果最勁個堆走咗 本身自己唔差嘅 top 10%咪就係變咗係你
唔該請問應該點叫依家學校Send final offical transcript比大學?
同埋Offical transcript會唔會剩係得一份
正常唔係要自己upload上去嘅咩

Official嘅話比錢就有
本身讀梗ugc 想trans bu va yr3 到依加都收唔到offer係咪已經冇機

利申:知ugc trans ugc係好難但都想搏下
做咩乞食到暈
本身係設計建議繼續讀,bu嚟緊仲要開好多藝術BASc搶你飯碗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞