冷氣仔 你問我答(2)

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
11 12度即係機冇問題,你有冇啲櫃擋住?
啲風keep住凍?
有乜可能11度風一直吹間房26度
打開個罩,拉出啲個溫度感應器睇下
個冷氣機一開就係咁漏水, 有無方法搞

我放係廳
你部機似有問題,機sensor 16度間房26度
你打開罩拉個感應器出啲試下啦,可能太近coil
同埋點解個風向下吹
日立窗口機開冷氣唔凍

打開睇入面咁樣是唔是換得新冷氣

我坐個位係佢斜下 向下吹會涼啲

係我調到最大去到16 度 但應該唔夠淨涼成個廳
呢部機面個溫度係設定溫度,唔係實際溫度
上一年款係顯示回風溫度黎
佢應該有2個樣,另一款係台灣做
你講呢個樣

部分體式開開下突然間唔凍
壓縮機識轉但啲風好似冇正常個陣咁熱 會係咩問題?
你自己有冇度下出風幾度,11度係佢度畀你睇?
我舊年暑假買部CW-HZ70ZA肯定只係show設定溫度
係阿 問心真係唔係好識 不過個師傅都好好人 同我傾左好耐 我又唔係幾覺得佢hea9我
算啦 我都花左好多時間去搞部機 再搞落去都係浪費時間 買過部算 話說岩岩睇到有部whirlpool 1.5匹定頻 AWv12000R先做緊4000蚊頭 咁平係咪有伏
佢上一款係y尾,其實啲機show setting 溫度都唔知有咩意思
個遙控咪有囉
定你係冇房門全open area?
唔係 有房但我開半關半 最慘係我開冷氣 用普通風扇抽啲冷氣出廳 個廳跌到去23度

房個部
師傅話溫差11度,定出風11度呀,意思差好遠
冷氣出風位量到11度

香港有冇得買?
300呎左右得廳有冷氣本身用緊3/4匹,房係間開咗無裝冷氣
平時開耐咗夜晚係房都夠凍,不過有時夜返就想快速間房都夠凍,換機應該買1定1.5匹好?

另外本身無窗台都係用鋁架托舊機,師傅嚟裝過新鋁架應該問題不大駛唔駛特別再睇位先買?

同埋都驚買1.5匹太大裝唔落,窗口原size大概長66cm 闊44cm夠唔夠做

搵代理上黎免費檢查
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞