冷氣仔 你問我答(2)

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
電器舖賣部機比你已經有錢賺,賣夠一定數量(跑夠數)代理嗰邊仲會有回傭,所以電器鋪賣部機俾你連埋安裝,安裝費嗰部份都會比較平。
至於會唔會有偷工減料或者工序做少咗就睇舖頭,始終你部嘢快啲壞,佢又快啲可以賣過第二部俾你
玻璃部分 因為要出到部機 先最重要
r32 如果你問我
電器鋪唔會自己安裝 其實都係判出去做
D 師傅 跑機 以量取勝 好難會幫你做得足
請問樓主豐澤牌2匹窗口式冷氣機有無伏?見佢都好平下,其實豐澤牌內籠即係邊間廠整?
定都係跟你推薦,格力平靚正過佢?順便都想問下格力比起其他廠,有咩優點咁值得你咁推薦?
掛牆式分體用大金420定P記smaller好?
黎緊屋企裝修350尺
師傅suggest 2部1匹比房 1部1.5匹比廳
全部都係開利分體機
有冇其他牌子/機建議
豐澤窗口機好似係美的
菱電
開利 = 美的
大金420係McQuay馬拉廠造
Thanks
變頻式窗口式分體問咗好多間都得珍寶同樂聲樂信
邊個好啲?
格力好嘈
請問樓主如果想買panasonic 2匹定頻窗口式冷氣機,應該去panashop到買定price網搵價錢平啲嘅鋪頭買?

panashop買嘅話係咪信興代理嘅師傅會上嚟裝,會穩陣啲?定都係會外判出面啲師傅裝?

係price網買嘅話,啲鋪頭嘅師傅會唔會容易有伏或者求其啲?有無咩方法可以make sure啲師傅裝好啲/裝完個下自己可以點樣check裝得好唔好?

求樓主解答&賜教,好人一生平安
Pan 記
1.5匹冷暖變頻,set 24度+最細風,瞓覺每隔幾個字至半個鐘室內機出風口就會好大聲,係咪正常?
要搭棚換最平都1萬
美的機
比多小小用格力

平靚正
所有用料好d
例如啲膠呀銅喉呀
而家三菱電機嘅窗口機都係搵佢幫手代工
以前綠星都係
佢嘅設計已經抽晒所有嘅牌子
而且風扇摩打相對用得比較耐 同埋唔太嘈
420 用菱電
或者P記窗分
唔好用開利
格力或者大金
Panasonic
你係用緊咩機用咗用咗幾多年
price
或者直接同師傅買
所有電器舖都係判
所以自己搵師傅最好
咩mode
大金呢部機好
平就格力
應該10,000內
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞