點解點香港男人咁鍾意咁樣打扮?

999 回覆
518 Like 1050 Dislike
屌你有冇去過新加坡㗎,新加坡大撚把人咁樣着。
有幾撚大方得睇啊,成個乞衣咁
唔使理個袋你就唔好放埋出嚟啦,你咁撚樣講我點知件衫同條褲關唔關事。
大熱天時長衫多褲仲臭啦。
點樣呀?一陣講非洲,一陣又講得亞洲。
如果淨係講亞洲你講乜撚嘢非洲?
淨係泰國,馬來西亞,新加坡,澳洲都大把人咁樣着衫啦。
自爆毒撚
借問聲你係咪引緊我笑,我去咁多次新加坡真係好少見人着白襪加拖鞋
幾耐冇去呀,我唔知係咪而家興,而家好多後生仔係咁着。
同埋有乜嘢話一式一樣,星加坡馬來西亞個個T恤牛仔褲唔通又係一式一樣。

香港咁撚柒熱着埋啲長衫長褲仲撚奇怪啦,得馬來西亞嗰啲本地馬拉仔同埋阿差先會咁着。
朋友,泰國同越南着得最多長衫長褲嘅係有錢嗰班華人良心建議你出去望一望個世界先再鳩噏
你覺得白襪拖鞋係大方得體咪得囉記住見工都咁樣著記得架喇

咁撚樣係乞衣既話,你地啲背心白襪拖鞋撚窮撚到冇錢買衫?

打扮到咁核突,見到都覺得肉鳩酸,離遠已經聞撚到腳臭
你話熱既地方嘛亞洲冇其他熱既地方,唔撚講得?

咁你搵其他國家啲人咁著既啲圖黎睇下囉,肉酸背心撚
呢啲叫打扮?唔好笑死人
玩玩具都做裝備撚
肉酸背心白襪撚學人講放眼世界唔係話其他地方冇人咁著,nba班友咪咁著囉,但全世界得香港咁多男仔鍾意咁著,同埋覺得自己著襪著拖鞋係大方得體
冇特別想加入你哋嘅爭論,不過我想講返少少事實出嚟先,無論係香港定係東南亞,基本上高級地方都係有dress code,用返香港做例子,Hong Kong Country Club同Hong Kong Club你着牛仔褲人哋係唔會俾你入,西洋會所之類鬆少少,牛仔褲冇問題但係一定要着褸,去高級酒店餐廳食飯係唔可以着短褲同拖鞋/涼鞋如果唔係人哋都係唔會俾你入。

即使係講東南亞,我試過有一次喺曼谷四季酒店就咁樓上落去入餐廳俾人踢翻我出嚟,就係因為我着咗短褲。

我哋先將好唔好睇、性吸引力呢件事情擺埋一邊先,但係如果講拖鞋白襪係大方得體就真係搏屌嘅。
屌咪同啲人拗 同佢嘈黎都曬氣
自己唔做運動見到啲野覺得奇又要屌柒
影響到你咩 人地咁做有佢嘅原因又有咩問題
lm
練完波直接著波鞋走囉
有時真係唔明啲得米7嘅男仔點樣夠膽咁著出街
矮到成個桶咁
見巴打你討論開西裝、皮鞋,應該係有taste既人
啲仔真係好慘
出過街啫都要俾人偷拍
仲要擺上連登
我無乜品味,係跟人入啲唔同地方入得多少少姐
想知你幾高你點樣襯,睇過
隻耳仔想點
米8幾事但著件T-shirt 波褲都好睇過班矮撚搞呢搞路啦吓
唔係想串人定點 我係講緊個事實
正如你一個瘦嘅女仔事但著件soc tee 都好睇過肥婆著到懶有性格

唔同身形就搵番岩自己嘅身形去著衫
其實都認同你講既野,就係矮撚先要執正啲,高撚的確著得普普通通就見得下人

但見親啲背心撚好多都同我差唔多高

T-shirt 波褲唔係問題,問題係好多人一定要配白襪拖鞋搞到柒哂
拖鞋配襪有咩問題?
Kris Van Assche

Dior Kim Jones

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞