點解點香港男人咁鍾意咁樣打扮?

999 回覆
518 Like 1050 Dislike
呢個身材唔洗著衫都得啦
洗乜怕熱
老老實實

有無柒頭連仔著過劍擊裝

從實招來
笑撚死講一套做一套
條褲oversize 冇乜題,不過真係太長。。
認真答埋你

襪方面,通常運動襪一pack買,多數三對,設計就通常比較簡約,通常都係黑白或者純色加個運動牌子
咁你問點解多數都係白色?咁以為自己作為一個做運動嘅人的思維話俾你聽啦,白襪就比較同大部份色都百撘,正常啲物係可以着到兩年甚至更長時間,因為你通常一買就買幾對,一個月可能10一對淨係會着兩次三次,但鞋就唔同,基本上佢每次做運動都係果對,如果你真係打波踢波好頻密嘅,係有機會一年換兩三次鞋
咁如果你啲襪多數都係白色,咁你換鞋嘅時候就可以有多啲自由揀唔同色唔同款,因為白襪易襯

拖鞋都係差唔多原因,呢啲運動拖鞋通常come著,而且一樣設計好少好簡約,通常着嘅人都好多用途,落街又得,去做運動準備換鞋又得,甚至出下街叫做有少少style又得,所以通常佢哋只係會買一對,咁買啲同大眾差唔多款嘅都算穩陣啦,咁撚有有冇問題?

咁我自己就好少拖鞋加襪,因為我間gym唔係喺屋企附近,所以通常都係着出街去到再換,但我絕對明白點解佢哋要咁樣。
而且我承認某啲人可能真係咁樣着係為咗style, 但老實講我自己都唔覺得有咩問題,始終同一個community 有相似興趣嘅人着相似嘅服飾平時冇問題,可能純粹係唔想搵返個認同,亦係著出自己既style,話俾其他人聽自己興趣,同band友留長頭髮差唔多道理

當然你都可以話柒,係你自由,阻你唔到但成個傻仔怨婦問啲無知問題,其實人地都覺你柒
長褲熱𠹌到
呢d 衫著到腰長腳短無身型
gym撚又話懶先咁著,依家又講白襪易襯神又係你鬼又係你

唔明問下你地班柒頭點解要咁樣打扮有乜撚野問題?
得喇,知你最撚博學,叻叻豬
咁你咪著短褲囉,冇問題架喎
只係唔明班背心白襪拖鞋撚講到咁撚熱,仲做乜野要著襪,露腳趾唔係通風啲咩?
牛仔褸
咪又係話制服 牛仔褸+hoodie
牛仔褸好過啲白襪撚
白襪撚既打扮完全冇美感可言
跟歐美又唔得
唔通跟韓國跟大陸咩
香港人成日自己踩自己,唔怪之得人都地會睇唔起你
其實美國佬真係可以仲hea,一件白色tee加條卡其4角骨
全世界會熱少少嘅地方都大把人咁打扮,唔知有乜好問。
同女人著Leggings 一樣,又係唔知做乜大驚小怪。
連登真係好多人乜嘢都鍾意大驚小怪。
麻麻哋,個袋有啲柒,同埋呢啲咁嘅裝束啱啲排骨着。
咁非洲係咪都要著白襪拖鞋,亞洲得香港先咁撚鍾意咁著
示意圖可以唔洗理個袋咁著得大方得體過班背心白襪撚

背心白襪拖鞋撚見到都覺得臭有臭酸味
你講到好似我會著襪著拖鞋咁
關我撚事咩
同我講做咩 同佢地講啦.jpg
建議你走轉新加坡望一望
係咪最近興?
放假卜到場打波都要比你笑 樓主係唔係痴撚線
樓主瘦撚?啱架啦,無肌肉無身材唔好著背心,唔係只會獻醜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞