後悔!因為幫朋友影Big Day被絕交

428 回覆
45 Like 1377 Dislike
100d
10/10
幾好笑
樓主又要人欠你人情, 自己又HEA鳩人
不如一開始就唔好幫人影啦
明顯樓主識條鐵
真心定假膠??
冇料就唔好咁多事啦
連登真係唔好亂玩膠
成班真心追住你黎屌真係好恐怖
一睇就知樓主假膠
ching 戒緊J都眼花 睇嚟你都係打返j好過
d 濕鳩自薦攝影師真係對個 market 好仲要
冇佢哋
真係收唔到萬八
pin this
Big Day都可以出錯, 做野又求9其
你試下同你圈子講,一定冇人敢搵你影相
樓主朋友Big day 唔畀錢搵人影係孤寒 係On9
但樓主 無料充大頭鬼又走去應承都係On9
仲要男人老狗小鳩氣上黎開post 仲撚on9
你不如幫手證婚 都係扮野嗡兩句
再print張cert 比佢
你都on9
Raw + jpeg 唔得咩?
得枝24-70/f4 夠膽同人影Big Day? 好嘢!
曲直難分
咁成件事就合乎邏輯了
結婚要機動性咁強做乜?
要捉返新郎返黎?
有得set 浄係 save jpeg. 相信佢係想慳位,RAW 一張相大好多。我部Nikon 800E 一張過40MB。
我反而覺得衝出黎你都要判斷自己有幾多斤量
其實器材都係其次,你唔係專業,對結婚日流程唔熟識,唔識控制場面,好多重要一刻會錯過或影得差。

例如斟茶俾父母,你知唔知應該用乜嘢角度影?使唔使擔凳企高?三姑六婆用iPhone 影阻Q住哂,你叫唔叫得佢哋郁?

其他風險包括影完張卡死咗,全軍覆沒。

我去日本旅行,都一張相 save落兩張卡,CF 自己keep, SD 老婆keep。
呢D野真係無能力就唔好充大頭鬼
canon 都無rawiphone 都有啦
Big day點唔執
都係果句啦 唔執不如用iphone
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞