後悔!因為幫朋友影Big Day被絕交

428 回覆
45 Like 1377 Dislike
我朋友(女)賺唔多錢
見佢話影Big Day 要比成萬八
諗住幫佢影,慳番筆
本身有部Canon 100D, ex 600閃,2470.4, 貪夠輕便,機動性高
咁 Canon d 色係幾討好,我又唔鐘意P,所以通常直出,又慳番d位用張128GB影big day 連小小video

點知事後發覺Video 因為機過熱炒左,不過d相無事
我無用zoom, 因為重,無用70200,但有crop zoom

事後我朋友好煩,成日要我執相,到最後問我攞 相比出面人執
咁出面都okay 既,但出面既人問RAW,我話無。點知條女比出面街外人誤導,好嬲問點解無!?
依家WhatsApp block 左我,fb 都block 埋
又冇錢又要去結,兄弟幫手跑山,仲想點撚樣啊。
叫佢結多次婚,比返萬8出面D人影
做義工你要睇幫邊個人架
分清楚 /4 同 .4 先幫人影相啦
冇raw不如用iPhone影算啦
所以話
香港搞咩設計啊攝影啊製作啊
成大堆free躝屎都係垃撚圾
少少基本職業道德都無

興趣還興趣
未到嗰個水平就自己收埋J算啦
未夠班就唔好幫手啊嘛
有冇相睇吓先評論到
結多次囉
人地big day
你都唔帶多張記憶咭帶多支zoom 鏡頭
咁就仆街啦
獻殷勤都要睇情況㗎
正常結婚一生人得一次㗎咋
樓豬拍哂心口
點估到佢片又炒相又唔執連raw都冇
有你呢位朋友真係幾麻煩wo...
你唔識就唔好應誠人去影,連raw都無就知你無咩攝影知識,真係用iPhone影仲穩陣
Super la
條女好撚陰公 樓主仲以為自己係正義果邊諗住上黎準備公審人
兩個都ON9
打和啦!
毒男最忌有自信
我有crop zoom
效果okay
佢都係放fb
唔洗錢仲想點?
你連raw都無點解仲可以交畀出面既人執而又覺得無問題…
你想出面既人用咩執?小畫家?
你想幫佢當初就應該幫佢比萬八蚊搵攝影師嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞