後悔!因為幫朋友影Big Day被絕交

428 回覆
45 Like 1377 Dislike
影big day 唔用raw
懷疑樓主假膠
邊撚個講big day唔洗執?
100D
但raw如果唔執相,影嚟過落電腦又睇唔到,好煩要轉檔
其實係咪專登影到炒哂嚟報仇
樓主好明顯唔知要用raw
以為影big day 用部單反auto 已經夠做
留意返 樓主係自薦架。新娘真係俾佢害鳩死
咁都算俾個教訓條女
恭喜你復仇成功
同佢講下次唔會囉
100d 影big day咁勇?
唔使懷疑
睇返樓主啲 post 都真係 on9,拉
你免費幫佢定有收少少錢?
其實好明顯樓豬係自薦衝出嚟累死人,話兩邊都有錯嗰啲係咪閱讀理解零分
後悔!前任兵主動幫我影Big Day 而絕交

我賺唔多錢
影Big Day 要比成萬八
前任兵話諗住幫我影,慳番筆
佢本身有部Canon 100D, ex 600閃,2470.4, 貪夠輕便,機動性高
咁 Canon d 色係幾討好,佢話又唔鐘意P,所以通常直出,又慳番d位用張128GB影big day 連小小video

點知事後發覺Video 因為機過熱炒左,不過d相無事
佢無用zoom, 因為重,無用70200,但有crop zoom

事後我搵佢幫我執相,到最後問佢攞 相比出面人執
咁出面都okay 既,但出面既人問RAW,佢話無。點知佢話我比出面街外人誤導,好嬲問佢點解無!?
依家WhatsApp block 左佢,fb 都block 埋
用d100 影結婚相…
條女邊識呢堆型號
點樣錄片炒左又影相
你一部機點做兩件事?
1. 金都其實有啲四五千hea影big day
2. 平時唔影raw 其實都無乜問題,但幫人影big day 有乜可能唔影raw
3. 幾時有相睇
成班真心膠 睇到好撚尷
當兵都算 重要懶醒
懶醒都算 重要一事無成
你不如死撚咗佢算啦
肯定平時吹到自己影相幾勁, 等人地以為你真係OK 點知連最基本既常識都無, 浪費人地時間心血, 不過都比個教訓D 19新人/客以為攝影真係咁簡單禁2個制就搞掂洗咩哂2皮野咁貴
呢句最啱
樓主又要應承人, 但又搞唔掂
條女知樓主咁樣情願俾萬八好過
打晒冷震
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞