加拿大移民討論區 (11) IRCC係咪冇人返工

328 回覆
9 Like 2 Dislike
想問一下
如果我下年我fd(加籍)係vancover開公司
然後我係有份沾成
我可唔可以申請到pr
最好就可以之後申請到移民
如果真係打 記得要係出發前14日打完第二針

第15日先飛得
有冇批左OWP巴絲有冇話要幾耐入境
Hello 各位
想問一下關於medical exam既問題
唔知有冇人預過以下類似情況
我6月20號果陣收到IRCC要我30日內做body check
本來約左7月2號,但因為果日打風,所以改左約7月18號。
到7月20號既時候,見IRCC send左封新既body check信叫我去做,
應該係因為ump仲未upload上去,所以以為我未做。
我見新果封信所有資料都一樣,除左個IME No.
咁我想問我係咪同UMP講返叫佢更新返個IME No.就ok?
大家好
想問下有無人試過喺佢問你有無俾人拉過嗰條問題答yes
然後交文件嗰度要你交良民證

想問下未submit application 前,有無一份表或者其他嘢可以填,證明係移民局要我整良民證& 等啲object知將我個良民證寄去邊

以上只係我嘅諗法,如果有錯大家可以指出!唔該哂!
你要有信先做得cncc 班狗識做架啦 份結果唔係你寄出去
香港一定要有信先做
你要等IRCC比信你
做完差佬會直接比加拿大領事館
但時間可以約左先
做嘅時候有信就得
以我經歷
就算有兩個IME#
UCI#無變就ok
UMP其實無野可以做到
咁想問巴打係咪咩都唔洗做就ok?
IRCC會收到個body check report
可以咁講
我當時都分咗兩個IME 因為第一次fail咗
半年後除咗update返原本個IME#之外 IRCC無端端又開多一個新IME#
搞到我好緊張又重頭做多咗次body check
其實只要UCI#一樣就唔駛擔心
你做完MED之後咪有張野有你UMI既
你SEND WEBFORM UPLOAD張UMI俾IRCC睇
佢地就會幫你連返落去個APPLICATION度
好! 明白哂! 唔該你!!
係啊 咁我照send webform比佢地跟進先! 唔該巴打
咩係沾成?即係有股份?
你行stream b?

有機會俾個官challenge 你個bona fide
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞