加拿大移民討論區 (11) IRCC係咪冇人返工

328 回覆
9 Like 2 Dislike
要搵都去tg 啦

連登不嬲玩膠,唔知點解咁多認真撚
你自己講既都叫discredit
條友五毛大陸人嚟,用簡體字

2/8
岩岩批左Owp

2022年濕鳩top up degree畢業
試下申請WES, 睇下個學位合唔合資格
好好彩,WES recognize 我個19 degree 係4year bachelor. Anyway , 唔鳩理,即刻著手申請埋OWP

我,老婆,加個唔夠1歲BB
準備好晒所有文件後
網上搵下資料點申請,6月15號upload晒所需文件
上移民局

6月尾就已經叫我去CNCC, 呢到有個鳩cake位
佢CNCC 移民局限你45日內要俾到良民證
但狗署個CNCC網上申請網站通常都book到成個鳩幾月後,加上班狗都講明,處理申請會4星期內攪掂,即係好大機會唔夠時間

我同老婆一人一個申請
我F5左個狗署CNCC申請網站足足3日
真係早午晚,一坐定定就襟
先中到個近d既期,但係最撚奇怪既係
我上到去灣仔總狗署上面係冇人

基本上我成家申請流程都好順,係hi到香港政府部門就鳩cake, 借個位屌下香港政府老母

巴打想問下 IRCC webform果到覆左你未?
我都webform 通知左佢地link返我個medical exam
我收到信即時book,book到 43日後,岸撚鳩,跟住第二日無啦啦俾我執到快期,聽人講要早D上去可能要做個幾兩個鐘,點撚知上到去拎完籌櫈都未坐熱就叫我去櫃位,頭尾攪左10分鐘唔夠就完
想問下CNCC做完會唔會通知你寄左俾加拿大領事館?定係乜都無等ircc update?
如果驚過左時間,可以send webform俾ircc同佢講你已經申請左,upload 申請cncc個收據。再擔心嘅話可以係webform度request extension
Not a must for OWP but PR
好似有得remote做,未試過答唔到你
有冇巴打用51ca搵屋租
見佢都多平盤
想知係咪scam定還是ok的
巴打想問下 IRCC webform果到覆左你未?
我都webform 通知左佢地link返我個medical exam
巴打邊間top up
rmit?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞