加拿大移民討論區 (11) IRCC係咪冇人返工

328 回覆
9 Like 2 Dislike
If you graduated from a post-secondary school outside Canada, you must get an educational credential assessment (ECA). This assessment will show that your studies are equal to a Canadian post-secondary diploma or degree.
https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/immigrate-canada/hong-kong-residents-permanent-residence/documents.html

想跣人可以唔洗咁低莊既
我已經fact check咗
咁你咪拎啲facts出嚟俾大家望吓囉
我依加就拎咗啦,你呢?
我已經facebook fact check咗大家都係咁講
你個啲我唔會信
人地答你肯定就真係肯定咩
你咁樣問有乜意思
想真係肯定就自己上ircc個網睇官方答案
唔自己做功課就唔會有"肯定”㗎啦

唔係佢躁
係咁多個post以嚟大部份呢啲問題都答過無數次
就算唔識上ircc個網睇英文 求其用一粒鐘爬下是但一個1001嘅owp post都可以答晒大部份問題
但偏偏每個post都有人問啲無聊伸手問題

btw我答你
degree 包括associate degree ircc個網寫唔洗
但sub degree個人認為做咗先會保險啲
Thx ,爭啲俾條友跌咗
跣*
你講呢類就有灰色地帶

正正經經落地讀兩年 真係送pr
多數中國人先玩呢啲,讀完搵僱主擔保/省提名
9月尾先有cert
驚趕唔切
2月先deadline點會趕唔切
咁梗係有得越早走越好
都唔知會唔會突發cancel
想問下有冇人走之前冇成功申請提早拎mpf
有冇人返緊果邊既it工
[急]
有冇人試過開新account點樣link 去現有既application
有呀,上網睇啦
想問吓經IRCC web form改資料(with document uploaded)
正常之後係咪會有email /account notice sd返俾我話收到補交嘅資料/更動?
想問吓大家點睇parkdale,治安係咪唔好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞