加拿大移民討論區 (11) IRCC係咪冇人返工

328 回覆
9 Like 2 Dislike
想問下IB HK轉唔轉到加幣去CICB? 如果可以 有冇收手續費咁
想問吓申請Working Holiday 個100蚊 work permit 可唔可以waive?
批左之後會退返比你
想問加拿大/多倫多有冇啲咩forum係當地人常用?
百度论坛
搭單問下 我6月中打完指紋 個deadline係7月14號 但ircc 顯示仲未收到指紋 點算
好似即日會send過去架喎
係呀 但我唔知點解咁多日都冇
0針係咪仲未有得走
想問下呢度有無人係行spousal sponsorship?
有冇人已經批咗?等咗幾耐?
利申啱啱遞表想搵同路人
想問問如果情侶想行呢個program,係咪需要申請前已經註冊先?而唔可以係申請途中註冊架?

唔該
我會註冊咗先,廢事煩
想問下佢個網係咪壞咗
定係我問題?
每次sign in完 禁continue
會彈番我出去log in無限loop
想問下有冇巴打都係今年先畢業但未拎到畢業證書?
呢加做緊WES但佢要我提供文件證明包含確實畢業日子
係咪姐係要等埋你畢業禮先
定係可以同學校申請?

利申:浸中asso
transcript 冇寫?正路都有得出封信證明畢業
transcipt冇
佢出左封野叫letter of completion
(入面有講我完成課程並將於11月畢業)
我都send左比佢地review埋

但都係要我grad cert/ any reference letter係prove到畢業日子
我都有小小confused其實
所以問下咁多位巴打有冇人好似我咁
學校出信都唔得真係未聽過
The documents sent to WES do not indicate your graduation date or the date of your degree conferral. WES requires proof that your degree has been awarded.
佢咁樣寫話我要交D咁既野

send WES a written statement confirming the date of your graduation.
呢個係除左grad cert之外佢可以比你交D咁既野
但浸中唔知有冇咁既服務
你封野寫11月畢業都唔得?
咁要點寫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞