加拿大移民討論區 (11) IRCC係咪冇人返工

328 回覆
9 Like 2 Dislike
指紋$85先岩
你交錢係另外交架嘛?
咁你未submit application就即係未交野 唔會有編號
擺耐過60日都未submit?
係啊
咁你做乜擺咁耐都唔submit
人地有寫明淨係valid 60日before submission
同埋你一日唔submit佢一日都唔會開始做野
想問下打完指模後幾耐會要求驗身見個application status到寫唔洗驗身,好驚填錯咗嘢
重做唔得架咩?係要答過問題同重新upload姐
你岩我係唔明點解要擺咁耐都唔交姐
寫唔洗?咁應該填錯嘢?
我都覺得ircc好似無人番工咁…
公墓員就是hea
17年degree grad 時間上好急...
想呢1-2個月考ielts趕7月做HKP OWP, 之後香港讀個post grad dip再過去做1年野..
HKU SPACE啲Part time post grad dip有冇人知得唔得? 例如呢個, 岩岩好係讀1年
https://hkuspace.hku.hk/cht/prog/postgrad-dip-in-entrepreneurship-and-innovation-management
你不如直接申請完owp過去用EE方法啦
Ielts 去到考都得
點解未必?除左護照唔夠期
點解要考ielts先?OWP有CELPIP requirement?
入境果陣個officer on9手殘咪會唔夠
已經大把例子
睇返原來唔急ielts, 但都要趕係deadline apply stream B
搵左科7月開學讀14個月既course唔知得唔得
不如你睇埋Stream B有咩要求先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞