加拿大移民討論區 (11) IRCC係咪冇人返工

328 回覆
9 Like 2 Dislike
可以咁理解
但個staff可以唔認

呢到真係睇運
想問下補交完文件 一般幾耐先至再有update好似冇咗回音咁
睇下個官心情
加拿大呢啲真係睇你有冇運氣
https://www.canadavisa.com/canada-immigration-discussion-board/

話唔埋。睇下人地,自己大概計下啦。
死啦我申請左OWP但係醒起護照無scan到全部頁面...剩係scan左有相個頁

唔知可唔可以補交呢定佢會聯絡我去reupload
好驚佢直接reject me
有無人知一般webform幾耐會回覆
等左成個星期都無反應
一個月都冇再問
如果自己係香港做緊生意,應該要點先可以夠資格移民? 讀書?
有冇人喺Halifax??
岩岩到埗
想請教下
Plan 5月落地 行B
我u grad 19年10月 呢個就肯定批啦
但其實得半年搵工 都想預極壞打算搵唔到先

我而家就讀緊IVE一個兩年course
黎緊五月就讀完考埋final 就過去
等緊WES批唔批呢個course

想問如果我呢個IVE course 批既話
我到時候做夠一年申請PR條deadline 會唔會extend到?

我而家OWP填19年個degree 又會唔會有衝突
Ump個體檢電話定網上都完全book唔到 可以點做
禁左Submit form 先發現自己要交155 CAD exemption fee 同埋 passport 交錯文件,係咪要等佢reject 先可以再申請😥
有冇人試過去旅行唔記得帶student visa…. 我而家去咗美國. 如果我入境用eta, 得唔得?
想問Stream B去加拿大 要唔要有人請左先申請到
你不如了解下咩係Stream B先
問uwe拎cert + transcript
係send去咩email address?
我send去infopoint@uwe.ac.uk但好耐都冇覆我
有無係香港做銀行既可以分享下去到加拿大易吾易搵番銀行工,人工幾多到
你喺美國咪搵地方print張POE咪得囉
IEC 去曼省/育空返工再入省提名
最後用student card 同 drivers license 就搞掂咗
想問下海外申請香港良民證申請所需文件方面 係咪身份證同護照二選一就得?如果要護照嘅話係咪要print曬所有頁比佢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞