[外遊注意]航班熔斷機制每日更新(2)

1001 回覆
44 Like 2 Dislike
有冇人知13 號0130 LX139 去瑞士有冇得飛 機場個app 未見有班機
本身搭6月5號土耳其航空返香港,跟政府最新要求,有康復證明(14-90日)+24小時RAT 都上唔到機,show 埋政府公告都唔俾上。

佢地聲稱問左香港同事,話康復+24小時rat 政府不認可,大家要小心。

地勤態度勁惡劣,唔聽人講野加完全無任何協助,耍走你等你自生自滅。

建議中左招嘅人都係做返pcr 最安全。

TK係咁
歐洲佬做嘢質素
係咁上下啦
改咗policy之後有特登睇過
佢除咗RAT支棒之外,應該仲要加多一份RAT report
你係交埋RAT report都唔得定淨係得支棒?
我地喺蘇黎世機場做rat test,佢俾左份report 我地,無俾枝棒我地
杜拜.其實唔想煩可以搭機早d去杜拜. i mean 前一日006到杜拜做test. 基本當日夜晚會出.你拎住上機就得
想問pcr 72小時內係咪歐洲起飛時間 定係土耳其起飛時間
講錯應該係48小時
(2) 檢測樣本是在指明飛機的預定起飛時間前48小時內取自相關到港人士的,「指明飛機」是指到達或即將到達香港的民航飛機(即直接降落在香港的飛機)
有冇人share 下上機前個PCR test positive 左係咪就要等十四日先上到機
等陰性結果
想問下 有康復證明,
政府最新公佈24小時內快速抗原,
咁係咪要去當地化驗所做SARs test 再加埋報告就可以入境?
搭土耳其航空既pcr張紙 入面要包咩
姓名 護照號碼咁就得?
有冇最近搭土航巴絲打答下?
唔使
採樣日期時分秒
秒都要有冇咁detail
我都唔知我個間有冇秒
講笑姐
飛機嘅departure time都冇去到sec啦
不過HH:MM真係要唔係講笑
好 thanks ching
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞