[外遊注意]航班熔斷機制每日更新(2)

1001 回覆
44 Like 2 Dislike
後生嘅係咪都要預左翻香港果陣要俾人Check 喼如果係嘅話大概邊個位會捉?等自己有個心理準備都好
追左post都想confirm一次
由英國返香港
drive入面所有clinic做嘅pcr test都合符入境條件?
同埋如果轉機返 48hrs就係計最後返香港個程機嘅起飛時間嘅48小時內collect sample做嘅pcr test?
thanks so much
周圍都係
隨時截查
之前訂多咗14日紅磡紅茶館,6月3號起入住,可以淨係住頭嗰七日。有意請pm
29號巴西返香港 本身係confirmed
前幾日變咗partially confirmed
係咪好大機會飛唔到?好不安 想返屋企
係邊轉機
之前見過有阿根廷轉機朋友
我個時check 但hea check 見打左針就得
過期嘅意思係第二針打咗超過6個月?
咁如果過咗 俾人check到係咪冇得上機?
Qatar
Good luck
入境只需2 Jump
如果間嘢有喺上面個list到
但係做完test佢冇畀到Lab accreditation
咁係咪可以自己喺個drive到down落黎?
我都想知
想問佢哋係咪淨係check間clinic 係咪嗰個名?因為張list上面有埋地址 但係個地址係registered office 並唔係clinic嘅地址
會唔會好risky?

Thanks

drive嗰啲都係喺當地政府官網搵翻嚟
搵翻個張lab accreditation之後print埋就穩陣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞