[外遊注意]航班熔斷機制每日更新(2)

1001 回覆
44 Like 2 Dislike
而家加航唔係全部轉哂經日本/韓國再飛?
上面熔斷例子顯示唔係
冇人肯黎香港啦
除左d油王公司+ CX based in HK
4/29

由於國泰航空營運於四月二十八日由荷蘭阿姆斯特丹飛抵香港的航班(CX270),以及阿聯酋航空營運於同日由阿拉伯聯合酋長國迪拜和泰國曼谷飛抵香港的航班(EK384)各有三名乘客經抵港檢測呈陽性,衞生署遂引用《預防及控制疾病(規管跨境交通工具及到港者)規例》(第599H章)禁止國泰航空以及阿聯酋航空營運的客機在四月三十日至五月六日期間分別從阿姆斯特丹及迪拜和曼谷着陸香港。
回港隔離3日
自膠了
想問如果加航熔斷會唔會影響其他航空公司去溫哥華嘅航班
唔會
做咩自爆係cabin crew
外地入境旅客都縮短至3日喇!

唔該哂巴打
閱讀理解
我係話希望旅行入境都可以縮短到3日。
係咪飛英國唔駛係香港做 Covid test report ?
應該係啲數字好唔掂
而家都死死地氣要放寬番
有冇打針都唔駛
Thank you
希望因航飛曼徹斯特唔使熔斷
29號係第一晚,要book7晚,book酒店system會幫你計(利申啱啱酒店檢疫完)
去外國唔會熔斷係外國返黎先會熔
4/30

改制前一次過Ban多你三班
玩9你班傻仔先

衞生署引用《預防及控制疾病(規管跨境交通工具及到港者)規例》(第599H章),禁止以下航空公司從同一地點抵港的客機着陸香港七天:

國泰航空營運於四月二十九日由澳洲悉尼飛抵香港的航班(CX162)有三名乘客經抵港檢測呈陽性(禁止在五月一日至七日期間從悉尼着陸香港);
泰國航空營運於四月二十九日由泰國曼谷飛抵香港的航班(TG600)有三名乘客經抵港檢測呈陽性(禁止在五月一日至七日期間從曼谷着陸香港);及
國泰航空營運於四月三十日由加拿大溫哥華飛抵香港的航班(CX865)有三名乘客經抵港檢測呈陽性(禁止在五月一日至七日期間從溫哥華着陸香港)。
全部三個
隔多日就全部唔駛停
仲chase back返29號
而家一次過
不過佢呢次冇ban即日
比曬面啦
感謝政府
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞