有冇沙駕考車既巴絲(6)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
佢地好似食1點
我考完應該都12點幾
巴打係學自私的話, locfu 同eric sir 都係好好的師父
唔會鬧學生, 好Nice 的.
不過得返一個月應該都好難約, 佢地好full
好既街師傅接街客都接唔切,急既更加俾唔到期你
就算佢有一兩堂俾到你,佢都好難咁短時間捉到你錯處再糾正

得返一個月既話去學車駅/學車易啦
前者口碑好似好d
我自己係學車易補左幾堂,遇過兩個師傅都唔係點講野
不過你問佢地就會教,錯就會惡住咁指正你,但又唔係無理咁喪屌
係有呃dd鐘,5分鐘左右
如果當攞多d路面經驗,而又book唔到其他師傅我覺得都尚算ok既
考河畔肥左
衰平時唔會做錯嘅嘢
一開波冇耐過尷尬燈位決定停
唔夠專心踩左白線 跟住個人都頹哂仲超左速
我黎緊都係呢個時間考
再接再厲
我都好驚考試遇到尷尬燈,希望到時盞盞都係紅燈
我6月考
本身成個人都好有信心 果下亂哂
淨係介意要比咁多錢再考
大家加油
巴打3月尾考都未收到call 我4月中嘅應該排到暑假
有無巴絲因為第五波停咗 要幾耐先收到call
上年河畔pass已經甩P,徐sir好掂
無留意佢全名
後生廿幾歲,個樣似游學修

同其他廢老完全唔同
講嘢唔急好有耐性,feel到佢真係鍾意車
之後又俾我試下唔同失誤,再解釋背後個機械原理點解會failure

其他廢老一味大聲叫你唔好乜乜乜,總之聽佢講就得

有次落堂見佢女朋友帶埋隻狗嚟接佢收工
份人真心nice,唔知佢仲有冇喺沙駕教
多石線可樂廠轉返出去小瀝源路果到係咪應該行右邊第二條線?
左線轉彎一定係靠最左 轉完之後再cut翻去右邊第二條線
左中右三條線
左線你唔會同
中線入最左線再cut右
但有時中線會有死車,考牌官會叫你用右線轉
到時就係右線轉最右線,再cut左
十九號考,都仲係成日錯On9嘢。唉
咁啱既?我都係6月考
我意思係可以轉右既最左線 (即中線)
咁左線一定靠左 表達得唔好
我6月7號考
3/5 棍van補考路試成功
補考排咗八個月
你第五波前都要8個月先補考到
而家排期又要比多幾舊申請多次學牌都得
上年8月肥咗路試
要續個學牌+ 強制補堂七堂
一諗起肥左要等成年就好q大壓力
主要係無奈
駕院啲師傅真係好參差 同埋成日都說你加堂
肥唔緊要 係要比多幾千仲要等咁耐先煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞