有冇沙駕考車既巴絲(6)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
巴打好有心,多謝
唔洗 因為我上年考前都同師傅 討論過呢個問題
因為如果你係啲繁忙既路面入左左線 要起碼等幾分鐘先行得
想問依家係咪冇學生證網上報完名去完meg搞掂淨係攞咗啲手冊,收據,考試排期通知書嗰啲
好似話去迎新會有實體卡? (無去,唔肯定)
如果唔係app 一定有,上親堂都要嘟
就係好似上堂要嘟卡我先奇怪點解冇仲諗住唔去迎新咁係咪姐係一定要去迎新之後先上到啲堂
唔洗,你下載番佢地個手機app, 登入左就ok
去設置個頁,督下張卡就有你的qr code
唔洗特登去拎
明白感謝
有冇師兄模擬考試肥左
準備真係考試 模擬肥左有啲打擊
無所謂的 雖然佢無話我肥唔肥
但我最後都1 take pass
仲要落大雨考。怯就輸一世 上到車仲驚來把撚
因為有啲情況未遇過 我都當學多啲經驗
希望考既時候順順利利
肥左路試唔記得望盲區
想插死自己隻閪眼
我🤡

真係死得6月2日考
佢有冇話你做漏左啲咩?
巴打今日考邊條路線?
1530考河畔

1. 本身沿沙田圍路一路直去要漸進式cut兩條線果個位,呀sir 話由於真實考試有機會去到好後先比指令,佢專登最尾支燈前一路口先叫我前面轉右,成個人即刻hand 左機
賽後檢討: 自己應變差

2. 就係上述指示比出之後,老綠轉黃,果時啱啱車到燈前最尾箭咀前,焗住急停,呀sir 話過左白線,我自己覺得冇
賽後檢討: 自己視野差,我係應該要望遠D,老綠收定油先

3. 之後一大堆車係右,完全無位cut, 只能夠去到警告線停車
賽後檢討: 呀sir 話如果後面有長車龍,應該再收慢D直情唔比油

4. 之後去到避死車,去到中後段,後面架van仔係我轉出去果時突然抽出黎比油爬頭,呀sir dup 我車
賽後檢討: 自己心急,望鏡,打橙望盲點後,唔記得再望鏡先抽右,如果有望,應該自己停到

星期四考1135 考,應該肥硬
你又肥乜
我都係考河畔
你3.既警告線係指邊 入左河畔之後油站嗰到?
4.多數我都係望完盲點就過線 如果係我都應該會出事

我肥左無望盲點 過幾日考依家先知入灣要望盲點
同埋右線入河畔嗰下 成日唔記得係急灣 有小小霸左人地線
依家咁煩 轉咩彎都要望盲點
我個陣考都無咁 要盲嘅先會望
河畔線
模擬考試比人捉晒d 問題仲好,可以早d諗定真係考點應對
2唔好特登收油/俾油,有機會影響後車,有d考官唔鐘意d人咁樣過燈

你先留意下自己車速幾多,20要幾多位停,30要幾多位停
假設你行緊既車速要3-4個車位停
咁你心入面係紅綠燈前大約4個車位劃條界俾自己
到條界果陣,未轉燈就去,轉黃就停
就係咁簡單,0壓力
知唔知衰係邊到無望
平時師傅都無特別提 都唔知係大家準則唔同定係點
所以都多謝佢 有時覺得師傅太hea
去親啲難位 佢只會出手幫我
唔係搵其他人補下鐘 真係一舊飯咁
想問落車做視力測試洗唔洗熄匙?點樣避免落車後㗎車鎖咗門?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞