有冇沙駕考車既巴絲(6)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
其實沙田條線都算長 又多燈位又多車 真係買佢考個陣多學車頂一頂咁
做過斜路開停未?
係棍波先要教耐d? 我自動第一日教晒全部野 第2日後半節己經出街兜 不過泊車好簡單 記住d位就ok 唔敢講100% 你冇做錯都90%
我喺學院學,去到第四堂(第7、8節)先學泊車
好憎過黃燈,下下都驚俾人dup停 我真係寧願多啲讓線路口
真 每次都真係要有重dup既準備 佢行感應 冇路捉
某d 燈其實可以睇附近其他公仔燈閃未,就知會唔會好快轉黃燈,例如警署十字路口,學院對面
我當左一堂一節,咁我應該正係上左4 節
做了上斜個個, 成日個個位比佢屌
應該都關事,我下堂先出街,好驚
出街反而仲好 開快少少好玩好多 起場內好悶
進度ok 啦,第一二堂(兩節)應該俾你熟下車的操作同做下中期試。
我自己就第三堂中先出街,頭都係學院兜下,師傅make sure 我識轉波,過迴轉處
真係,出街先係學野,好過係學院妹妹下
我9月頭考,依家約係咪差唔多?
洗唔洗睇左路試d片再約?
終於收到call 九月尾有得考
而家早左d, 預兩個月正常學得晒,你預六月中約定沙駕師父差唔多

反而補鐘你就要早d 約,出名個d 要預2~3 個月約
報左沙駕26,有無人都係?有無GRP??
崗背街唔多車,但出返去就好多車留意呀sir有冇叫你轉線
話說, 仲有5堂 隨車觀察 , 點搞好?
無去過
我都冇去,一take pass
山長水遠去睇人揸,不如上網睇youtube 片好過
都係冇去 唔係自己揸始終爭d
我果陣都係跟返個FD車先去上吓,其實聽吓其他sir嘅貼士都唔錯嘅
你咁講又係,佢又唔會揸得好過網上啲人
想問下大家,如果左線轉左,直接轉入右線(如牛皮沙入源順圍) 需唔需要打右燈另頭?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞