Cambridge 畢業藍絲Sabrina Chan出軌(6)

785 回覆
169 Like 5 Dislike
以前上lecture,同另一個女NDS,一齊剿個洋腸,而又洗底係度扮清純
講真,咁嘅package已經屌打香港9成人,算好好命水啦,無咩好拗,起碼我打一世工都未必買得起佢啲手袋
咩叫剿洋腸?
反正我就唔角佢兩個有咩睇頭令人羨慕
再者,要嫁個果唔係你
正常女仔最多最多只接受大10年
至於kat ,就不予置評 呵呵
咁係你嘅角度姐,係大眾角度佢兩個嘅生活係好令人羨慕,無咩好抝,可能係佢哋嘅人品令你覺得佢哋好差,不過事實真係人品同命水係兩樣嘢,大把人人品差到仆街但過得好好
你咁咬住反而令人覺得你係私怨,事實jamie老公真係唔係太差又肯洗錢係佢身上,夠大把女人大20歲都肯嫁啦,唔可以話唔正常
大十幾年點會無問題?吹到20年我真係暈低
關乎gender power dynamics
當然Jamie 同個鬼佬有自己相處模式係ok 係work 就得啦下
而且嫁有錢佬一定易過嫁有錢仔
點解佢可以上呢個post
feel到你好酸jamie 笑佢貪錢bad taste咪算 佢ok個鬼佬大佢15年係佢嘅事
你當我酸佢啦
不過呢個post已經有真錢女/成功釣到有錢仔
要酸都唔洗選佢黎酸

我只係提出一d疑點
唔好人講你就信
稍為有小小修養都唔會面對面話自己識既人係貪錢,一定講埋d客套說話
你留意下小康出身既女已經唔會選年紀大既,更何況係同佢地同校而又有d錢既
咩圈子咩環境有幾可見要靠男人改善生活?
佢讀果間國際學校地段勁好,佢d錢同學一定係住真豪宅,有錢人仔女細細個去旅行都坐business class了!
所以你先見佢哋去人地屋企玩會打卡,坐economy 會扮其他class呢d行為!

佢老豆做big 4同住寶馬山花園呢個位,又係可圈可點,信不信由你

同埋d人好似誤解左好命呢個字
話人好命,我角得要包括luck 呢個成份
即係徐子淇呢d受上天眷顧既
就算係黎姿呢d苦盡甘來既我都角得好命
果d 純粹chur 到行,發錢寒點會係好命,你睇何艷娟,唔通又好話佢好命,一世人好漫長架麻
你錯了,Jamie係真係好鍾意佢老公先會同佢結婚,而不是為了改變生活。佢老公係好浪漫好聰明好有情趣的人、對所有人都很好。如果你有接觸過佢,就會知道佢地兩個係非常恩愛。
甘就太好啦
黎跟佢30幾歲,佢老公差不多50歲
將來佢40幾歲,佢老公差不多60歲
千奇唔好離婚呀
要長相廝守呀
楊紫瓊: am I a joke to you
楊振寧同翁帆差50歲添呀
見你打啲野愈打愈柒

打啲嘢教精你

你可以笑佢柒,你可以笑佢條命未到最top 但要求太多,話佢條命唔好,呢度咁多位巴打多謝你提供笑話

仲要扭曲咪好命定義,千億新婦都算,你個on9 話黎姿好命,佢頂多叫苦盡甘來

仲有發錢寒還發錢行,好命還好命

唔識字就唔好用可圈可點,教埋你睇吓當年big4 partner 可以搵幾多

仲要講咩小康女已經唔會揀年紀大,柒小陣ok

就算有錢過佢釣更有錢都見過啦

用個腦諗清楚logic ,見識多啲先講啦

唔係比人笑到面黃
柒少陣啦
一個嫁到肯比佢Fing ,一個收禮物收到手軟

點都叫完成目標啦
邊個柒d 可能要用時間證明
10年後睇反呢個post 就知邊個柒d
我知你而家好柒 睇到好尷尬
膚淺既人係無甘易明我打既野
甘你老母咩
咁多位巴打,不如唔好再理佢

本身個post 有習巴分享,仲有啲巴打耐唔耐有啲update

比個on9 sidetrack 咗

仲要講埋啲柒到無眼睇嘅野,攪灣曬好趕客
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞