Cambridge 畢業藍絲Sabrina Chan出軌(6)

785 回覆
169 Like 5 Dislike
Mmc 都包咁bad taste
唔好意思Nicole 即係邊個?有冇IG? Thanks
係咪驚自己俾人斬埋一份
其實邊個係sabrina chan
唔好意思習巴邊個係同佢一樣名嘅中四畢業🧐真心中四畢業可以同佢地溝通到咩
見到連登好多人話我寫啲嘢仇女,唔肯接受有錢人可以生女,我真係拗撚晒頭

我只係將我知道嘅事情講出嚟,我冇意圖去屈佢,更加冇必要唔抵得佢。你幾時有見我話Tina Yan, Steph Shek同Yuki Kong呢啲去飯局,人哋真係如假包換嘅有錢女。Even Kelly Ng,Nicole Wong呢啲拍到好碼頭,我都唔會話佢哋搵老細,因為情投意合呢啲嘢好難講,同埋人哋真係屋企有啲家底。

有人話佢18歲買咗層樓俾前夫,真係得啖笑,Kadoorie 2015/2016年先入伙,點樣18歲買樓。

佢結婚嗰時啲姊妹,你覺得有邊啲係有錢女?佢哋係邊個你有興趣自己查啦。

https://fb.watch/iW76OznQyU/?mibextid=4Y0WGk

至於嗰啲所謂受訪嘅有錢朋友,話佢好屋企大陸做生意本身已經有錢,你自己諗吓呢啲朋友係幾時先識嘅?方媛、咩豹嫂、Vanessa,清晞頌呢啲佢幾時識?係結咗譚仔之前定係結咗譚仔之後?係一早識點解16年結婚冇蹤影,冇做姊妹?唔通佢同新認識嘅有錢朋友講話佢以前去飯局咩,梗係話自己係白富美,一早買咗樓俾前夫一家啦。至於某男友人自己點樣起家,真係五十步笑百步,你問法律界嘅人,個個都答到你啦。

我要強調我無意悔辱佢,我純粹係講我認為新聞inacurrate嘅嘢,我亦都相信佢係一個好媽媽,錯一定係100%喺兇手身上,任何女仔都唔應該有咁樣嘅下場,只不過你話我特登去老屈佢,我真係唔需要。
我buy你呀,正如好多人唔信有錢其實分好多level,唔係去過下外國讀書,成身名牌就係富二代又好多人以為上流社會=人品好質素高,好有內涵
離完婚泊左好碼頭買層樓俾前老爺
除左有痛腳俾人揸住我諗唔到其他可能性
rip 短暫人生
,

想知Steph Shek仲係咪同張王幼倫個仔Adrian一齊
我都buy習巴唔係老屈

太子爺一家識前夫一定班仆街架
懷疑曾樓都係太子爺答應寫前老爺名,
幫到老婆省稅,果陣可能覺得對方一家係好人

我要妒忌都唔係妒忌我寫嗰班人啦。要妒忌點解唔揀啲真正完美人生,生得靚仔靚女又含住金鎖匙嘅嚟妒忌,例如Lynus Woo Christine Fok Ivan Pun Vincy Yeung 呢啲?點解我唔會寫衰佢哋?因為人哋待人友善、down to earth、唔虛偽,又唔會經常公開奶共囉。

我講咗好多次啦,我會寫呢啲文係因為有錢人喺香港好有影響力,可惜好多都係虛偽、冇道德底綫又鍾意奶共嘅垃圾,所以我樂於撕破呢類人嘅假面具,等大家唔好喺度吹奏佢哋。

話我淨係寫人做雞,俾人包,釣金龜(冇第二句)就更加係misconceived嘅評擊,唔該唔好以偏蓋全。我寫過大把其他嘢,包括虛偽慈善事業、霸凌行為等等,洗唔洗我數俾你睇嗰度我寫咗幾多百句同做雞無關嘅嘢?

問我踩SC老母係咩心態?憎恨虛偽藍絲小粉紅嘅心態囉!佢哋撐警奶共啲post 一早cap咗出嚟啦,你自己唔睇或刻意ignore,然後曲解我話我妒忌佢?你都戇撚鳩鳩。上面我講咗啦,有咁多人好妒忌我要妒忌佢?

有冇睇我讃Damon條新女,叫大家祝福佢哋,唔好bad mouth條女?

至於Abby Choi單嘢,我承認我出post嘅timing或許會令人覺得insensitive。但係唔係因為一個人死得慘就永遠唔可以dispute假消息假新聞,只可以接受啲人亂咁吹奏到天上有地下無?係唔係如果聽日大美人慘死,有人話佢係富豪嗰女,其實係大美人俾錢大劉渡過生意難關,都冇人可以講番事實話係佢俾大劉包?
戇鳩仔嘅心態講真我係睇唔透,只可以話某啲有錢仔鍾意嗰種拯救人嘅感覺

有d有錢仔真係好純,由細俾老豆老母教到好好人,以前讀大學專幫國際學校補習,有d細路仔女真係好有貌禮心地好好
我信你啦,無你收到咁details咁個別既風,但工作關係,後生女+有錢做雞機會極大,出世富裕家庭既女仔既背景好易check
散咗啦
成班利益集團出黎洗白,好多人震緊,pr都有係其他po衝出黎。

但就無回習巴你用咁多字,睇黎佢地好驚你

3個人個獨立生長下巴都一樣
連整容都咁流水作業
習巴知唔知點解Abby ig 會冇哂cara 蹤影

同埋Damon 新女係邊個?
damon新女 see post #73
條女個樣好整容feel 同埋93年但睇落個樣都幾老 又好乾
譚仔太子爺同家人 都係一流人品 照顧4個細路,包括前夫2件,即使前夫殺死佢老婆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞