香港粵劇粵曲/戲曲、早期歌影視娛樂文化討論區 (6) - 轉瞬即逝的佳藝電視

1001 回覆
16 Like 2 Dislike
都睇到一兩個啩
星期六囉
份合約去到二月尾
可能三月失業呢
你可以搵過第二份工嘅
無乜信心

返工咁耐字都無寫過一粒
你ok嘅
youtube推薦彈咗呢條片出嚟
mary姐+白燕+張活游=一場好精彩嘅好戲
https://www.youtube.com/watch?v=T9LffcG8P6c
唔ok
原來大快活出過飯堡 仲搵謝霆鋒買廣告
fb我copy link 唔到
Tvb happy birthday
今日去左油麻地戲院個辦公室

有油麻地戲院的歷史睇

雖則睇下片玩下遊戲咁

經過當玩下
近排點
講起臺慶,嗰隻跟住個我們的主題曲節目出嗰隻臺慶碟,佢揀歌嗰道我都有啲意見

1. 應該搵人翻唱詹小屏首星河,大臺第一首劇歌。不過可能因為係國語歌,所以佢又唔擺。但係原版我估都冇乜人聽過,佢喺個節目道播一次都好吖屌佢老母

2. 阿姐嗰首應該揀萬水千山總是情會好啲,起碼首歌紅過華麗轉身。不過佢又要就時裝劇,咁唱天虹都好吖。但係最難搞就係阿姐早期啲劇歌同籮記,秋官,張德蘭,嗰班一樣,全部娛樂出,娛樂啲版權出名極難搞,劉東兩公婆都ham咗咁多年,到今日都重係咁難搞,所以佢直頭成個節目都冇唱過娛樂出嘅劇歌

3. 上海灘,葉麗儀唔喺香港,冇得親自翻唱,係一個缺憾
我傻咗 做咩睇台慶 睇金馬獎嘛
真係慘 搞咩港姐再選 有幾個已經好靚 又唔比多啲機會佢地 搞到佢哋要再選
仲有開頭果啲 福祿壽完全0好笑 都無睇大陸節目完全0明 仲有大獎係比亞迪 揸出街一定比Tes撚笑死
金馬獎都麻麻好睇其實
而家雙開緊 金馬獎主要係更新下知識 其他人講點算 上年羅卓瑤套戲我都唔知邊度睇
城城好正

睇左一小時台慶
都係賣老屎忽野
賣下感動
你又係睇大臺
花果飄零?我都唔知
徐蓉蓉文化工作室專頁
1小時 ·
梁素琴前輩不幸於今早0730在東區醫院因病安詳離世。
https://www.youtube.com/watch?v=CuhF5ISnrko
九大姐之一,過咗成日半格新聞都冇提過 🥲 可能要阿姐提下先會有人講下
Fb話嘉玲過咗身
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞