香港粵劇粵曲/戲曲、早期歌影視娛樂文化討論區 (6) - 轉瞬即逝的佳藝電視

1001 回覆
16 Like 2 Dislike
https://www.scmp.com/lifestyle/entertainment/article/3182497/peter-chans-early-films-featuring-two-tony-leungs-and?fbclid=IwAR1olyDgEU21McxrYaAlmlD8wCXPdGV9K4yH5E4mlgj6E5QQSImRwJj5SiM

Peter Chan’s early films, featuring the two Tony Leungs and Maggie Cheung, were a breath of fresh air in Hong Kong

陳可辛早期幾部片

未賣屎忽
大家最後都係一樣 同埋諗起吳君如
吳君如
諗起佢得屎尿屁
家英哥最後竟然上咗去某個我已經放棄咗好耐嘅youtube頻道宣傳新戲修羅殿
那個頻道?
低智森?
唔係,試xx,李麗珍都有上,不過都唔出奇,佢哋都係自由身
我無睇開

修羅殿重演?
我都一早冇睇,你可以去家英哥個Instagram睇下

應該係,戲曲中心茶館,不過好似未正式宣傳 🤔
茶館就唔去了
貴貴
其實都唔肯定係咪,睇下之後點講
芳豔芬展都係2/7開賣
對幾部有興趣
仲有吳博士講座
戲曲中心封咗成個禮拜,就係迎接兩條友
http://movieforestlitmited.blogspot.com/2017/02/blog-post_27.html
《操行零分》

http://movieforestlitmited.blogspot.com/2014/05/blog-post_22.html
德寶《三人世界》系列

得閒支持下
我會盡快recover出新文章
2022書展新書搶先看
《#大龍鳳時代——麥炳榮、鳳凰女的粵劇因緣》
#岳清 著
定價:$208
書展展場八折價:$166.4
◆逾六秩輝煌歷史
◆鐵三角經典再現
◆二百張珍貴圖片
本書帶你全面了解大龍鳳劇團。從「鐵三角」麥炳榮、鳳凰女和譚蘭卿說起,到「超級班主」何少保,編劇家劉月峰、潘一帆等;再介紹劇團具代表性的演出如「六一八雨災」義演,經典戲寶如《十年一覺揚州夢》、《鳳閣恩仇未了情》等。全書有二百張劇照、定妝照、特刊、戲橋、唱片等珍貴圖片,讀者可由此走進光彩耀目的舞台世界。

#中華書局 #中華出版 #戲曲 #粵劇 #大龍鳳 #麥炳榮 #鳳凰女 #譚蘭卿
#何少保 #超級班主 #劉月峰 #潘一帆 #六一八雨災 #收藏 #戲寶 #戲橋
#唱片 #舞台 #十年一覺揚州夢 #鳳閣恩仇未了情 #名伶
支持樓上書局
今年書展無粵劇講座
其實而家啲書展去嚟都真係冇乜癮啦,以前重有毓民嗰啲都話吖...
連黃妍都搵咗家英哥合作,我感覺家英哥都知道而家要宣傳大戲真係始終要靠而家呢啲新media。不過我呢啲古老石山就唔理呢啲,最緊要真係有戲做有嘢唱,屌佢老味
Bosham兄
羅劍郎、小燕飛 - 泣碎杜鵑魂
https://www.youtube.com/watch?v=0t3gipi2GfI
今年連社長都唔參加

如果屎忽痕都可能去睇下散貨
阿媽寧願睇歡樂今宵唐滌生特輯都唔睇71
伯友識貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞