懷疑有人喺Facebook宣揚自己虐兒

504 回覆
666 Like 12 Dislike
我覺得只係佢哋教得衰
尤其呢幾年zoom上堂
其實好靠屋企幫小朋友catch up
基因問題, 完
十足啲公司老屎忽
話你大陸仔啊on9閪 夠直未啊
希望啲老師快啲留意到唔對路
快快手轉介搵人幫
通常啲老師都留意到
記得巴打成家都專業人士 好撚有錢
佢仲話個仔係音樂天才啊佢覺得個仔無成材係因為無跟佢說話做,老婆又唔跟佢指示咁教,個個老師都有問題,全個世界都要受佢批評跟佢order

懷疑佢個仔唔係做唔到,只係有心同佢對頂
呢啲人最需要嘅係批評下自己
老豆唔識教 老母唔教 三個人都唔開心
若干年後仲有連登就到個仔上黎開po講佢悲慘童年
完全浪費所有時間做緊樣毫無意義嘅嘢
佢嘅思想就係個仔字醜同中文唔好係因為抄得唔夠多
唯有等對父母肯放手搵人跟進
我覺得個仔都好乖
個老竇叫佢炒課文都抄足5次
我懷疑係老師一路教佢一路係隔離呀知呀咗
話個老師呢樣唔得個樣唔掂
叫個仔唔好信老師
唔知點解諗起
1000-7
993-7
986-7

..
.

數學好咗
佢讀書唔叻tim啊 除咗數學其他科全部唔合格
我懷疑佢自己都係弱智
你個名實在改得太好
希望閣下未有小朋友,將來都唔好生啦留返啲錢自己享受下生活算
支那傳統搞到啲細路on99機械人咁乜都唔撚諗,從來都無正向教育嘅concept,一有嘢唔達你期望就罰罰罰,唔理佢咩原因總之做唔到就有排受,咁細路點會有學習動機?
唔係叫你溺愛,但咁教法其實難聽啲講真係衰過教狗
我見有朋友留言話小朋友係過度活躍症
但睇埋佢描述,隨時係身體有其他缺陷
所以2手彈琴平衡有問題 & 執筆寫字有困難
Pish
一句「你唔識教」就好似你贏左,可以企係道德高地上話人廢

不如你試下教我如何處理呢個情況,
小三學生補習,16:30坐低,有8樣功課;你係補習老師,要求佢19:30前完成,但係佢坐係到睇漫畫,大大聲笑,再撩其他做緊功課既學生傾計,阻住其他做緊功課既同學,你同佢講叫佢安靜。但係佢完全唔彩你,當你講野耳邊風,係透明人,直到17:30都係同樣情況,然後一直有學生向你投訴,你會點處理?
仲有佢老婆叫佢打課文入電腦呢下都好奇怪
唔知係咪小朋友要輔助放大啲字先睇得清?
佢話個仔得6歲 咁打法冇事都變有事啦
日日俾人鬧就算大人都唔係個個頂到,好易有情緒問題
淨係識叫個仔罰抄 呢啲叫教仔?
+1
唔聽人講,亦都唔理解他人難處
睇佢嘅描述,佢嘅小朋友都應該係有特殊需要
咁如果個小朋友一直寫錯字你如何令佢寫岩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞