懷疑有人喺Facebook宣揚自己虐兒

504 回覆
666 Like 12 Dislike
儒學=華夏所有哲學?
緊係唔係啦,都未講到道家、法家、墨家同孫武仲有其他學派。

好撚癲咩事呀
連玩都要跟佢嗰套

你哋真係覺得係個細路本身係sen?
其實佢老豆有躁狂症,佢老豆應該睇精神科醫生
我個女又係,一驚就諗唔到野,吸收唔到野。
佢壓力大就叫佢休息下先
真 鼓勵下佢

好多家長無耐性 趕要成果/對比心態 人做到自己個要做到 然後係咁話自己個孩子 好易會鬧到無自信
無人話依d嘢係好 都係講揀好嘅嘢黎吸收應用 你睇翻自己之前講嘅嘢 講到所有都一文不值 大家都係針對依個套路姐

同埋所有理論都要睇當時嘅社會context 古儒家從來唔係講盲從

然後孟子一書就係講上位者嘅責任 做唔好就推翻佢

反正 唔理 睇唔到 無乜好討論

唔講太多啦 舊儒家漏洞係明顯 但唔到一文不值 睇佢唔順眼老實講拎一個點都夠講
個仔「癲」咗拍部機,佢又癲咗踩爛部機
佢個仔呢啲行為,其實係咪模仿緊佢平時啲行為
成浸廢老味出曬來
親有疾 藥先嘗 晝夜侍 不離床
低能
連登仔唔會理
總之唔識寫字筆順=讀寫障礙
坐唔定=過度活躍
學唔識啲嘢=輕度弱智

其實同佢老竇差唔多
小朋友behaviour唔符合預計
就話小朋友有問題
3歲幾就要自己識開熱水較水沖涼
仔係咪Sen就唔肯,
個老豆咁on9

令個仔行為有問題都有可能

但個老豆一定有問題,
佢個得鬧左,就等於教左

On9無朋友

同埋老豆需要睇醫生睇心理輔導
Mental health issue 白卡
其實冇耐性就乜都死。
我假設果條友唔係假膠,淨係睇文字己經知道佢係少少耐性都冇。
總之佢比command,人地就一定要做。對住小朋友,哄下都唔會。咁教條鐵咩

重有,睇得出條友根本自視過高。自己識講好多科唔合格。但係就要求自己個仔做人中之龍。覺得自己果套先係岩。佢老婆都一定係錯
錯字多之餘,邏輯又混亂。淨係睇字己經覺得條友似精神有問題
Pish
真係愈睇愈似假膠
斷估假膠唔會做到keep住講幾年掛
應該死咗個仔
佢繼續FF個小朋友仲係到
個老豆有燥狂
個仔應該有專注力不足之類問題
成家都有精神問題
通常呢啲fb用中文又唔係真名都好廢老
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞