1912年4月14號,鐵達尼號沉沒,一名香港人逃出生天

341 回覆
946 Like 13 Dislike
係隻船本身吹大左姐,又話永不沉沒
真係好感動
兩夫婦之間真係until death do us part, 而且唔會因為階級同個人決定就逼其他人跟佢哋做, 等妹仔可以救到, 尊重生命
屌諗起又有啲眼濕濕
冇意會錯對象真係太好喇
多謝巴打解答
好想知佢嘅後人依家點
笑到仆街 滲左d肥仔對白入去
唉屌濕撚晒
唉屌唔撚驚
船員:blueblueblue
睇到中間以為講緊笑話
原來真係有fang lang呢個人
中國係領導先走
和平時期死最多
今日重睇先
撞邪!竟然睇到「香港變成全球最大鐵達尼號」

(但如果係,會剩番幾多真香港人生還者,向後人講香港故事?)
然後通常決定呢樣嘢嘅都係男人
從來無人問過女人想唔想留
咪又係Toxic masculinity累事
結論:男人迫害男人
老娘未撚驚過
好過男權想性侵唔想負刑責
落茶餐廳就知嘈到仆街嗰班通常係阿叔
係 有溫書喎
咪又係沉
仲要起因係男人自大狂妄唔裝足夠救生艇
又發雞盲睇唔到冰山
仲好意思吹奏男人決策能力
揾到Fang Lang 獲救嗰段,7:03開始
www.youtube.com/watch?v=E_H6EyWt57s
On撚鳩,鐵達尼比女人走先又屌,之前阿富汗男人走先又屌,痴撚線女權閪
真正嘅old news is so 唔識串系列
公唔公平其實好主觀,有人覺得first class優先公平因為佢地俾多啲錢,有人覺得唔公平因為大家都係一個人都係會死。換黎男人女人既問題一樣,你可以話男人後尾先上係公平,因為佢地天生身體強壯啲災難入面易啲生存啲,淨係體溫體力男人同女人都已經差好遠,但都可以話唔公平因為大家都係一個人一樣會死

你可以有你既意見覺得唔公平因為呢樣野好主觀,只可以話如果係result oriented純粹想有最多個人獲救,而你覺得女人同老弱係災難入面係易死啲,自然會有老弱婦孺優先既決定
「屌你老母死鬼佬」
我幾時有屌阿富汗
好似因為船長話Women and children first, 但係Port side二副Lightoller get咗做Women and children ONLY, 可能因為咁啲艇未滿就落水走,Starboard一副Murdoch就真係上咗女人同細路先,搵唔到先上男人,如果唔係男人生存率仲低
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞