1912年4月14號,鐵達尼號沉沒,一名香港人逃出生天

341 回覆
946 Like 13 Dislike
係港識多史寫篇文,我借嚟用
White Star本來想設計三艘Olympic Class豪華郵輪同死敵Cunard打對台,不過RMS Titanic首航就已經沉沒,RMS Britannic 未載客已經爆發一戰被徵用做醫療船,甚至最後被德軍水雷擊沉,只有RMS Olympic可以終老至30年代退役,可想而知兩單事故對White Star打擊有幾大
因為應該一齊走
同意
Toxic masculinity令到成班男人上腦
為面子
睇資料Lusitania 係以速度為賣點嘅豪華郵輪,亦係因為佢嘅出現而令白星郵輪製造媲美Lusitania 嘅郵輪,所以促成左日後Olympic Class郵輪——Olympic、Titanic 以及Britannic出現,不過三艘郵輪中只有Olympic可以安然終老
仲有RMS Olympic
support
就咁睇嗰個年代英國有好多郵輪都不得善終
德國佬做嘅好事
單性繁殖?
你阿媽同另一個女人磨豆腐生你出黎?
不過德國佬好攪唔攪炸沉Lusitania辣著美國引火自焚,最後又係打敗仗

不過戰勝國又係on9,要德國接受咁苛刻賠償以及條款,間接促成左廿幾年後希魔以及納粹德國出現
titanic個故仔假嫁樓主 你係咪忽上腦
你點知係男人決定的?
低下船員都上到救生艇咁好?
要有人撐艇
女人邊撐到咁耐
個隻船叫加州人號,之前有send過電報俾鐵達尼講附近好多冰山,不過電報員無理到
可惜......否則悲劇會大大改寫
佢地以為有個英籍就會俾人當英國佬
但多咗tb同你爭女
less 少過gay
反而擔心下bi好過

鳩up勿認真
Life of Pi
咁又係反正今時今日唔結婚都無所謂,其實無咩意思
你有錢嘅都可以幾條女,結黎仲衰要分身家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞