[警世] 長文慎入!Apple delete左我萬幾張相!

1001 回覆
3999 Like 161 Dislike
你柒一次都唔夠

係都要衝出嚟同人講自己係白卡佬
點解佢地可以做錯事都係完全不負責任,冇試過幫我搵返啲相,而需要我呢一個月黎不斷求佢地去救返佢地delete左既相。

人地咪話左好撚多次d相救唔返囉 想點樣姐
唔試下幫你搵相咁點知救唔返?
最後收到個答案同一開頭講比你知嘅有乜分別呀?
同埋人地一早講左係佢地apple問題啦
咁你到底想爭取d咩呢?想人地點答你?如果角色調轉你係個經理 咁你會點處理?你想要賠償定點?係咪要告apple?
3 copies
2 location
1 cold back up
google album用家答你

local album唔keep相 只用google album
有咩就係google album到delete
corss device 咁用
eg 手機嘅相係mac都睇到同用到
搵東張
對電腦白癡來說,2個步驟都已經好難。
我睇唔明點解有用緊iCloud ,換新機要響舊機搞嘢
係咪本身就冇開iCloud photo album
個職員以為好心幫佢開,然後先出事
事前一定要back up 去google photo / Google drive .

咁咪唔驚整唔見
而家Apple 變左賣機鋪/ 維修鋪

天才吧d人只會半桶水,問佢地高級d 既Setting 就大家都坐左係到唔識答
因為我唔係純粹當backup
當係一個permanent 既多平台album
咩device都可以睇到

你當backup既話local drive都可以照keep相 無衝突
係比條傻鳩Delete 哂

樓主記得下次要上Google Drive Back up好d野先拎去APPLE 幫你整iPhone
條傻鳩應該直接係相片到接Delete 制
係美國告9佢應該唔止賠一部iPhone
同埋google album好user friendly
打關鍵字就搵到你想要既相 同埋都好鍾意佢既年度回億
最好用Google Photo back up相,ICloud del 相都唔會令Google Photo 無左d相
前排出新機直頭連維修都唔做,話呢度唔整機有壞拎去零售商度換
是但啦,I fan咪照用
我冇撚聽過你講喎 你幾時講左一億次咁勁
樓主下次記得用Google Photo back up 相啊!
寧願用咩itools back up 都好過itunes 起碼d 野真係入你個hdd 唔係比人綁住咗d 濕鳩software 度 sync 佢老母
係咪有美國的律師 告贏咗果一大堆賠償先收一部分 可以考慮下 利申唔識 有冇人補充下
apple 唔止呢樣on9 野佢好多野都逼鳩你一定要用佢個套唔跟就唔work, 之前用osx 用咗兩年就轉用到嬲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞