[警世] 長文慎入!Apple delete左我萬幾張相!

1001 回覆
3999 Like 161 Dislike
屌你禁錯制條友都幾撚賤
即場耍走你
希望佢啲重要野都比人delete 哂
想知你iCloud買左幾大
同埋舊機既backup無keep過?
睇下有無得Restore返
好慘 幫你推一推
而家聽落似係個staff撳錯左最secure個種data erase
想問下我將電話個相簿連左去google photo
寫住備份及同步
但點解我喺手機del, google唔會一齊del
我想可以一齊del
用hardisk backup都幾麻煩
例如我相薄分開幾個folder,每個folder係唔同類別既相片影片,咁我每次backup都要mark低每個folder backup到邊度?還是照直接就咁拉哂folder入hard disk,重複就按全部略過?
係,照理電腦應該係仲有呢批相,而且仲係Offline
好耐之前嘅事?
近呢幾年拎mpb去整
次次都有問有冇backup
講明有機會洗哂部機啲data
平時就咁用icloud back up唔太熟
Backup落mac到係咪會用到部mac啲位?
yes
我都試過類似,用新機幫我過資料,個genius水我係門市等,等左我1個鐘話我翻屋企等都一樣,點知翻到屋企等完乜資料都冇過到。不過果次我本身有backup就由佢。
好似只要夠talk得,乜人都做到genius
我想知樓主喺搵所謂 Genius Bar 過相之前又冇簽好法律文件確認。
Genius Bar 簽署嘅文件裏面,係客戶同意不追究數據損失嘅。
如果冇簽,咁你大條道理。
但如果你簽咗,咁按正手續,冇得投訴。
有舊qubii 豆腐backup 插sd card,叉電時會auto backup d相,我就係電腦白痴,所以用呢個
希望你新iPhone d相可以backup好啦
直接喺google photo app揀相del,佢會同步del埋你local啲相
畢咗業都仲有5tb?
係啊, 我用校友acc都有5T
咁你係香港搞大
都唔會淨係值一部iPhone 掛
1蚊1張相咁賠都唔止啦

如果有過世親人既相又點計先?
而家正宗打死狗講價
我就唔識既 小額錢債受唔受?
逐張相折開黎告 ,東張西望又得
咁大間公司 賠一部iPhone 想了事?
google photos la
咁多頁一封email都無
即係一定要係google photo del先可以兩邊都del到?
喺手機 del 唔會影響Google photo?
又話同步嘅
你都Fuck fuck 地既,拎部Apple 電話去門市叫Apple 職員攪,出左事係機主問題
https://tw.appledaily.com/local/20201227/CDQ3VJAJIZBFTIKCDOFMH6WCNA/
【獨家】iCloud不可靠!型男廚師「心血」一夕憑空消失 蘋果「霸王條款」槓消保官
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞