車中泊末日?網傳欣澳時光隧道被封閉

396 回覆
273 Like 13 Dislike
真心一問有咩規劃要禁止普通人入碼頭?
嗰度其實從來都唔畀普通人入,一路只係隻眼開隻眼閉
壆上面啲仆街搭哂營 航哂gas 爐喺度BBQ
香港人就係咩到要奶到最後一滴玩到爛先肯收手
有無諗過點解街方行左十年八年相安無事,個景點仲越黎越出名,政府都唔做野將佢規範化。
反而反其道而行,無啦啦封鳩左佢?
玩撚到通地垃圾抵啦屌
個個地方都玩到封 知咩事
所以先有「玩爛」之說
西區一直缺乏休憩設施
所以隻眼開隻眼閉,比個地方居民跑步散步
叫做用最少資源平衡土地同居民利益。
但又係果句,自從打卡文化出現,就越黎越多人。
直到影響埋人地日常運作,咪一拍兩散
成件事根本冇贏家。
又要特登洗錢起多兩個公園去容納呢班人啦
可能贏家係工程判頭咁囉
冇咩嘅 呢個政府從來都唔係為人民著想嘛
本身有規有矩>靜靜地冇人知>冇人嘈就冇人理做少樣野>越黎越多人>開始影響到附近>然後有人投訴>最後就跟返規矩做野
好撚正
好難,最主要係網媒、youtuber
呢類人以收視為收入
講到得你中過咁,我又中過識好多人又中過
以為你係重症或者後遺症,點知係喉嚨痛講到世界未日
啱啱 search 過吓,話嗰度可能會攞來起路過去交椅洲人工島… 即係明日大嶼
好野,又玩爛一個地方,之後一齊湧入坪洲長洲,然後又話香港無消閒地方
講真 請十零個保安睇場 已經解決左個問題 乾手淨腳。十零廿萬個月洗得幾多錢?

你睇而加西九果邊咪又管得幾好
問題係,西九係屬於西九管理局管理範圍。
欣澳果個位,只係一個普通公眾道路,除左黑警之外同運輸署之外都冇人會管到。

衛生問題我諗唔會係重點
呢個可以安排清潔人手解決,郊野公園多人去果堆地方漁農署都會頻密派人手清潔,問題係條路一到假日就阻塞,呢個先係問題
佢地講緊西環

欣澳又真係第二個情況,d人霸鳩住條馬路開camp又真係老土d。學你話齋公路地方又唔可以變佢做正式休戲地方
如果講緊西環
如果好似上面有巴打咁講關人工島事
咁錢就唔會係考慮範圍喇
係,所以根本唔關玩唔玩爛事 ,而係借d耳收返
不過就算唔係借啲意收返
相信佢都寧願做少啲野都會寧願直接封唔俾街人入
唔洗又請保安又剩
入面要做野嘅人又繼續運作到
唔係為人民著想嘅政府做野嘅方法就係咁樣
如果貨物裝卸區遲早都拆,咁同而家比唔比遊人入係冇衝突架喎
而家根本都未有收到貨物裝卸區地(得西環尾果面起左新公園),但已經禁止人入,咁似係運作問題多喎
政府為唔為人民著想係一回事,雖則港共都衰無可衰。
但如果套番落和平盛世日子,同樣事情發生,周圍搬卡板阻礙日常運作,我諗封碼頭同樣係考慮之列
我明好多連登仔係無政府主義
不過我都認同比得人入去行就一定要有小量規范既。但如果規范左,第日要收返就好麻煩。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞