車中泊末日?網傳欣澳時光隧道被封閉

396 回覆
273 Like 13 Dislike
講真我唔知係咪差左定只係多人左 ...
上海人話佢哋封城冇得出去, 香港人可以出去車中泊唔公平,政府即封
撚解決到咩on9 香港人就係咁劣質 無計
冇聽過累街坊?
有d野,係破壞左就好難番轉頭。
而事實上
冇人話過係因為環境受破壞而唔比入
但你自己有冇睇過假日咩情況?鬼咁窄條路,車貼車,人/車/單車爭路,果條路唔止係serve遊人,入面都仲有條村,一有咩事要緊急救援都出晒事。
佢真係是旦搵個理由已經可以劃個嶼南式禁區,唔係唔比你入,踩單車/行路入囉
有公德心既人少左
笑死
咩野「欣澳起到咁靚」
你知唔知exactly係講緊邊個位封呀?
唔係唔比你揸車入欣澳呀,係唔比入果條單線雙程果條窄到無倫海邊果條呀。
香港人最叻就係玩爛一個地方
係呀
西貢禁區同嶼南禁區都一直存在
港英時代遺留,你去解放先啦
多得班所謂kol 唔小 擺上網呃like呃view
結果好啦 又一個好地方玩撚爛左
防疫有咩問題
不嬲都係咁, 同有病毒就封港一撚樣
明顯想收返?
啲街坊去嗰度散步十年八年相安無事喎
欣澳果個海邊係「觀光地點」,真係笑左。
根本就係普通海邊一個。
阻到居民出入又唔洗理嘅?阻到緊急服務又扮睇唔到?東壩同西灣條路都係禁區,你又駛路駛出黎平反下
條友依家當無事發生啦
防疫無問題
但香港人咁憎防疫純粹係對政權不信任既表現
係政治問題

不過港共防疫得黎又唔係做得好個下on9
最主要尼次無得怪其他人
因為十年八年前未有規劃,依家有吖嘛
睇死你都係小朋友盲反撚
知唔知中左幾撚辛苦 喉嚨爆炸咁
根本唔係兒登仔講既just a flu
仲要成14日返唔到工
住南大嶼山

啲香港人成日入去又真係好困擾
成見到啲人無禁區紙都照入
坐巴士都冇位
要封車嘅位置都未搞清楚
係 封咗亂鳩掉垃圾未必解決到
但條路本身唔suppose俾啲咁鳩多車入去丫嘛
搞撚掂啲私家車
咁條路咪大把位俾食環入去清下垃圾囉
大佬咁鳩多車 唔係想啲清潔姐姐執完
再推一大段路出返去下話
清咗條車路 垃圾呢樣野起碼易啲解決
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞