車中泊末日?網傳欣澳時光隧道被封閉

396 回覆
273 Like 13 Dislike
係一回事。我上次太夜唔得閒講曬。😂

香港咁多人揸車做乜鳩? 事前講明,如果你係要搵食,屋企有細路哥,有身體唔方便嘅家人,當然係另外一件事。 如果住嘅地方 一定要私家車先行到,都冇問題。 政府直情應該畀補貼添。

如果唔係嘅,又係明明喺條窮撚,which 港心講句香港大多數人相比之下都係, 你揸私家車做乜?

香港揸私家車係一件十分奢華嘅事,同外國揸車係兩回事。絕大多數嘅人都根本唔應該揸車,依家阿豬阿狗都死都買私家車。好似買咗私家車,就高級啲,完全好似買隻勞, 自稱係乜乜半山一樣。人心低賤, 偏偏又搏命用物件抬高自己。出到嚟揼垃圾有乜出奇。

之前試過喺新界, 好靚嘅一條散步徑路邊見到一大堆家居垃圾,係專門出嚟揼喺路邊嘅,因 數量之多,絕對唔係露營,前後冇住宅, 你話係咩人做?

試過最少有兩次,見到明明中下階層嘅女人,大大聲喺街上講,我月餅一定要食半島酒店嘅..... 講真當年嘅鬼佬, 都唔係個個去半島食飯買嘢, 你話香港人係唔係有病?

我就唔識管治社會啦,但係 個人認為依家嘅香港人真係需要有啲嘢 ,令到佢哋打回原形,認清楚自己係乜嘢嘢,應該點生活, 唔好因為有小小錢, 就巴之閉,因為 第一你嗰嚿錢只不過係够死慳死抵買一隻手錶,第二 係人心嚟講,你就係一舊垃圾。
好多都跟風 有啲又影女
一貫腥港人心態
以前幾鍾意去欣澳跑步
但依家d車多到根本跑唔到
封得好
成日網上介紹咩跟住就有一窩人
湧過去跟風定湊熱鬧

去到就旺角咁多人
咁都好玩既
果啲唔係真香港人,真香港人唔會咁
香港人一窩蜂基因你睇下之前排兩餸飯果單
車中泊開都支持封左佢攬炒算
無奈地點太方便又有景,太多無品既人整污糟地方
不論mk柒頭帶女去威,定廢中去家庭樂
親耳講過佢地野餐完話d垃圾咁污糟點可以擺上車
之後一個扔係路邊,其他人又好有手尾一齊扔係路邊
愉景灣好唔好住?
去唔係唔得 問題係唔好搞到成地垃圾 衰啲講句大部分香港人同大陸人都係差唔多 無啲公德心
繼西環碼頭之後又一力作
唔知下次玩爛邊度
成堆垃圾抵撚死 個位一早玩到唔玩

好彩仲有大把車中泊x位
香港真係咁多人放星期六日返緊 垃圾工輪更制
一窩蜂基因係主因
中意湊熱鬧,又懶去發掘,要即食。
佢地真係以為係去海洋公園,中意邊道食就食,痾就痾,以為會有人為佢地嘅享樂執手尾。
人話呢道靚又去,加上kol新假期堆打卡文化。
都先唔講有堆kol冇料扮四條,同一個景十張唔同角度po 上ig再懶勁整個scale評星。

果堆咩千島湖、大枕蓋吊鍾花、芒草、xyz 石。
搞到果堆地方長期人頭湧湧,寸草不生,其實你做多少少research,有好多地方都睇到芒草紅葉,但好多人都費時出聲,靜就算,一陣又比即食文化人群玩爛。
係香港人先咁鍾意同人逼..湊熱鬧
驚死星期一返工果陣無野同同事share咁
星期6日一定要出下街打卡先安落
一早要封啦, 垃圾蟲又多, 又人車爭路, 太危險喇

欣澳假日期間泊滿過百輛私家車,市民在汽車旁野餐煮食。

家長帶同小孩在路上踏單車,在車罅之間左穿右插。

對頭車情況不斷上演,需要倒車解困。
講得好但冇計,好多香港人想不停提升自己表面身份地位呢個無聊遊戲
浩和街啲草禿撚晒 好心啦 香港人
西環碼頭好明顯係想收翻好耐啦
真係唔明自己垃圾自己帶走係咪真係咁難,係要下下玩爛一個地方先安樂,唔係話踩港,真係眼見香港人質素差左好多比起10-20年前

以前係郊外邊會見到成地垃圾同飯盒

最撚on9明知路窄仲成班人狗衝入去,完全冇危機意識,個牌淘返來架?自撚私!發覺好多人做野唔諗下後果,封撚左佢岩架啦

利申:有揸車
首先 你係咪確定得小部分人冇公德心
唔炒車都算偷笑
一個好靚既地方但滿佈垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞