歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年月號) 下半年唔好再多喲pb

927 回覆
6 Like 0 Dislike
70%

令令

靚配色
70%

隻色好靚,不過好肥
各位師兄對今年GBWC呢件作品有咩睇法

冠軍

hg unicorn 依到斷左可以點補救?
同埋想問依隻titanium 色點噴??

用銅支

用銅支

我用白色marker補色

用銅支

但係我清走左個荀位
可以點整返
手鑽,銅枝我都有
浮游炮比想像中穩陣

用銅支

但係我清走左個荀位
可以點整返
手鑽,銅枝我都有

鑽入個斷左ge荀位,要鑽最少一半/鑽穿(最好斜小小)
用熱氣吹3-5分鐘後蚊出黎就可以蚊埋粒斷左ge荀位

用銅支

但係我清走左個荀位
可以點整返
手鑽,銅枝我都有

插劍個位剪左?

用銅支

但係我清走左個荀位
可以點整返
手鑽,銅枝我都有

插劍個位剪左?

係,個個位原本斷左留左係劍柄到
不過之後比我清左出黎但冇keep

用銅支

但係我清走左個荀位
可以點整返
手鑽,銅枝我都有

#
已經清左,
但可以點駁返?要成條銅枝鑽哂入去?

用銅支

但係我清走左個荀位
可以點整返
手鑽,銅枝我都有

#
已經清左,
但可以點駁返?要成條銅枝鑽哂入去?

真係搵補件最抵諗......

唔識擺pose

我啱啱都砌完自由
擺咩pose最型?
如果RG SF副骨噴金 大概要搞幾錢? 屎金好難頂

記著上底灰

記著上底灰

唔想自己搞 想揾人代工
小弟啱啱正見到呢個post,初黎報到。
我玩左排模型發現噴罐唔太夠做,d色唔夠勻。
想借問各位巴打/巴絲平時用開咩噴筆同泵?
有冇相宜又好用既噴筆同泵推介?
求各位相助
求各位相助

睇筆直
即刻配返套

唔識擺pose

我啱啱都砌完自由
擺咩pose最型?

唔識擺pose

我啱啱都砌完自由
擺咩pose最型?

一定係呢個

唔識擺pose

我啱啱都砌完自由
擺咩pose最型?

一定係呢個

利申琴日終於買左freedom 2.0

7月作

7月作

求各位相助

睇筆直
即刻配返套

$3000-$4000

其實一枝筆夠唔夠?定多兩枝好d?上網見有d人會買多2枝唔同噴咀大細既筆。
感謝
求各位相助

睇筆直
即刻配返套

$3000-$4000

其實一枝筆夠唔夠?定多兩枝好d?上網見有d人會買多2枝唔同噴咀大細既筆。
感謝

最好兩支,基本就0.3同0.5
前者用黎噴色,後者用黎噴灰
以前一步到位就會推岩田HPCP,但而家個價推到成千2蚊支就唔多值(兩三年前最平7百幾)
而家會比較推德國版infinity 2in1(0.15),上年就唔洗千7蚊支,而家唔知
兩支筆都係易搵配件,日後爛左parts唔洗成支買過
泵就是但買個有自動停經,有氣缸,有水隔就得,大陸定台灣就無咩所謂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞