歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年月號) 下半年唔好再多喲pb

927 回覆
6 Like 0 Dislike
睇完新一集要買龜龜了太型
終於係連登開到ACCOUNT

遲下想開制作POST 分享心得 有無人有興趣睇

令!

第一同第三隻咩黎
幾靚

支持

令!

第一同第三隻咩黎
幾靚

Pale Rider
Prototype Stark Jegan?

手殘加腦盲剪錯位,請問有無咩膠可以直接癡番?謝各位巴打

令!

第一同第三隻咩黎
幾靚

Pale Rider

stark jegan cca msv ver. + 普通jegan
自己改左D 細節位同比例
見到165 rg00r 入唔入得過
見到165 rg00r 入唔入得過

貴左少少
有愛就入啦 唔好理
想問下如果我玩美漫FIGURE

想幫人物重新面部上色 , 有無顏料推介 ?

上網見鬼佬用果隻VALLEJO , 好似要溝好多野又唔易乾

另一批建議用ACRYLIC就算

有無巴打可以俾下意見

VALLEJO = av

Av都算係ACRYLIC既一種。至於你話溝野

Av開油基本溝水就得 唔易乾係好事

主要你想筆塗定噴塗 如果筆塗唔易乾你上油時

無咁易有筆痕同積油

av有種黑蓋水補土同埋消光,可唔可以用筆塗?

唔係幾明

我見上網訂VALLEJO 要跟佢PACKAGE訂 , 無得自已執色 , 價錢應都偏貴

想問下 郡士MR.COLOR油漆 同 Model Master Acryl Acrylics 簡一種用落PVC FIGURE上面 , 巴打會推介邊隻

新手下海, 好Q多問題

av油可以去模型鋪逐支買㗎,我之前買就$18一支,唔一定要訂 package

明白
巴打如果我用黎油figure
咁買邊款油好?
想問下如果我玩美漫FIGURE

想幫人物重新面部上色 , 有無顏料推介 ?

上網見鬼佬用果隻VALLEJO , 好似要溝好多野又唔易乾

另一批建議用ACRYLIC就算

有無巴打可以俾下意見

VALLEJO = av

Av都算係ACRYLIC既一種。至於你話溝野

Av開油基本溝水就得 唔易乾係好事

主要你想筆塗定噴塗 如果筆塗唔易乾你上油時

無咁易有筆痕同積油

av有種黑蓋水補土同埋消光,可唔可以用筆塗?

唔係幾明

我見上網訂VALLEJO 要跟佢PACKAGE訂 , 無得自已執色 , 價錢應都偏貴

想問下 郡士MR.COLOR油漆 同 Model Master Acryl Acrylics 簡一種用落PVC FIGURE上面 , 巴打會推介邊隻

新手下海, 好Q多問題

av油可以去模型鋪逐支買㗎,我之前買就$18一支,唔一定要訂 package

明白
巴打如果我用黎油figure
咁買邊款油好?

figure?
我未試過,等其他巴打解答
請教噴油

我想買個泵係屋企到玩,有無邊隻係推介的
抽油箱係咪可以自製
最近買左v gundam ver ka titanium

好記得之前隻自由2.0用左沙紙整水口搞到啲色冇鳩晒

今次應該點搞好 一味靠筆刀?

令!

第一同第三隻咩黎
幾靚

Pale Rider

中間係mkii定bd2

神剪就算

神剪就算

呢啲真係剪同刀算啦
瘋狂賣老母
瘋狂賣老母

做咩鳩
煩左幾個星期,今日終於得閒

咪撚乜尻都搞TG gp啦
咁大個討論區係到有咩唔可以係到講
唔怪得依家兩登咁撚多小圈子同埋比人話5P

請無視水口

其實好耐歷史啦
最主要心係比兩登巴打用
因為有好多巴打仲留係高登冇連登ac

小圈子就...坦白講句句谷我開,不過到宜家我已經係個外人,唔識點答你

其實好耐歷史啦
最主要心係比兩登巴打用
因為有好多巴打仲留係高登冇連登ac

小圈子就...坦白講句句谷我開,不過到宜家我已經係個外人,唔識點答你

準備又世界大戰

tg gp 真係方便好多
今日fb隻rx78紙模好q正
有冇人知咩黎
上唔搵唔到邊到出
砌車post唔post得?

好阿
唔同模型要嘅技巧同技術都唔同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞