歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年月號) 下半年唔好再多喲pb

927 回覆
6 Like 0 Dislike
打磨痕跡可唔可以係噴消光後消除?
我已經買左800 1500沙紙 仲洗唔洗買1000 2000?
我已經買左800 1500沙紙 仲洗唔洗買1000 2000?

可以 、磨滑佢就得
買返張400-600 好過

600->800->1000就夠晒
冇大條花痕噴完消光唔見晒

.
Lau Ming
新手想入噴筆 不連泵 求推介 其實預1200內 但想知邊支好用 會玩陰影 玩mg多 少pg 0rghg
新手想入噴筆 不連泵 求推介 其實預1200內 但想知邊支好用 會玩陰影 玩mg多 少pg 0rghg

Iwata
想問個低能問題
有D模型盒特別唔同色(黑白,紅白,藍白 等等)
同正常彩色果D比較係有咩分別?
想問個低能問題

p bandai限定
想問個低能問題

p bandai限定

或者expo

有買貴冇買錯

有買貴冇買錯

哇哇快手
想問下有款油叫ZERO PAINT 應該係for車模型
咁多位知唔知道邊度有得賣?
或者油車仔邊隻油正
上個post見到有位巴打試一款油3層已經鏡面咁光澤 果款又係乜名同邊度有賣

有買貴冇買錯

好靚 係咪輕陰影黎? 啲線好乾淨脷落 係咪介深左啲坑?

應該用筆刀批到平定留返小小水口先打磨???

應該用筆刀批到平定留返小小水口先打磨???

睇每個人手勢。
我用打磨棒,好處係有比較硬既平面頂住黎磨,水口批到盡貼,用棒推兩推就平曬。

有買貴冇買錯

係 部分介深
http://p-bandai.jp/item/item-1000115815/

又係渣古

預左.....

之後講魂又出...
新手留名
正義素組比其他好膠下

有買貴冇買錯

係 部分介深

同自由2.0同一副骨?
會唔會斷腳?

有買貴冇買錯

係 部分介深

同自由2.0同一副骨?
會唔會斷腳?

將隻腳同股關節位插到最入就唔會斷
斷腳多數係因為未插到盡

有買貴冇買錯

係 部分介深

同自由2.0同一副骨?
會唔會斷腳?

將隻腳同股關節位插到最入就唔會斷
斷腳多數係因為未插到盡

咁快手起貸阿
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞