【小說音樂化】YOASOBI 討論區(14)

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
啱呀
我指緊成首歌個整體
當然CY抄歌都有前科
如果要講,陳蕾首妖治時代直頭連個編曲arrangement都似one ok Rock嘅歌
呢隊我都有追開
係唔錯
佢哋成功R到j pop fans嘅也關注
祝佢聽日上發燒第一(我嘅意思係炎上
俾佢賺view數都益埋佢
之前首粉碎糖果屋好出色
https://www.youtube.com/watch?v=FjS50ATT1v0
推薦

雖然離題
其實我都係冇咩嬲
本身係覺得 YOASOBI d 歌紅到咁
ayase d 風格咁突出咁好聽
點解仲未有人抄?

雖然唔鼓勵抄歌
亦覺得果d 用「未聽過咩 YOASOBI」黎死撐抄襲既理由好 on9
你未聽過關我撚事咩
出面有d撚樣明顯係引戰狗 希望各位fans理性
歡迎大家同霜月步巴打一樣入去collar post睇下

係到同大家講聲唔好意思
我都有聽開yoasobi
所以我盡可能啲cm都打足cy kong個名落去
事關我都有追開蘇媽
靠踩其他歌手嚟抬自己鍾意嘅歌手跟本就倒米
愈幫愈忙
都係個句

好似個隻「感電」 我從來未係collar post見過佢
但佢係出面引戰得最大力
呢啲擺明引戰, 覆都廢撚事
宜家曲線宣傳yoasobi比香港人 我覺得OK 加入ikura教
佢地個邏輯係唔出名就抄得
唔好咁高標準
連LiSA都話過Ayase嘅歌好難唱
讚ikura好叻女 可以同咁變態的人合作
其實呢啲有意無意咁借一句嚟用根本吹佢唔脹,

可能作曲嗰個有意玩炎上又講唔定

不過幾肯定有人兩邊撥火撩交打
珍 我聽咗成晚yoasobi
新入坑?歡迎
cy kong做咗30年,我諗佢係有心有意
因為呢次炎上先走去接觸j pop
yoasobi 每首歌都要 j 下
好出色的
連槌 ayase 同 ikura 都各自有同其他人合作
亦好出色
歡迎入坑
我自己係聽 Glay / L~Arc~en~Ciel / Mr.Children / X Japan 個期入坑..之後到光妹/步姐出坑,斷斷續續追過中島美嘉一排,呢兩年係因為yoasobi 又入番坑.......呢兩年d jpop 真係好多好歌,Yama / Ado 都好正

得閒可以去youtube 睇下the first take, 一take live 錄音都幾過癮
受寵若驚
我會參考你哋既方向去聽
ayase 寫d melody 真係好靚......所以俾人抄真係嬲撚左
jpop 真係有一浸小陽春
我自己都係金盞花 aimyon 果期重新聽返 jpop
追左一輪 aimyon 之後到 YOASOBI
而家再撈埋d 二三線 + 女團既歌
個 playlist 全部都係 jpop 了
揸車聽其實好好
jpop 好多節奏感出色
唔會永遠第一節鋼琴 solo 然後第二節 load 鼓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞