【小說音樂化】YOASOBI 討論區(14)

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
我有自知之明
不過聽到有對情侶哼唱
Lm
有冇巴打知道 ikura 對fitear 係咩model
唔係just ear咩?
好似 fitear 黎, fitear 個 official page 都有寫ikura 個名
係喎 啱啱google過
原來早係post 7有巴打已經話咗係fitear嚟
上ptt就話係tg334 透明面版
tg 334 都好似唔平,買唔買好呢
有冇得試聽 啱聽鐘意咪買
唔建議因為追星而跟買earphone
做音響撚 你可能要買多部player 買hi-res歌
如果你用iphone播spotify咁都吹你唔漲

另外唔係隻隻耳機都啱自己口味
你去試tg334嘅時候 有機會覺得不外如是 甚至難聽嫁
好似我之前試fitear mh335dw都覺得難聽
反而vision ears ve8又幾好聽

就算他日sony just ear出ikura調音版
都未必個個啱聽
除非你話我大撚把錢 買返嚟齋擺 吹咩
真,我都想just ear 出 ikura 版,本身用緊legend evo , 如果 fitear 334 係另一取向都ok,可以輪住用, legend 個 bass 真係好勁
有得試 去一轉旺角星際或者附近啲耳機舖唔難搵
同埋佢係公模版嚟 過一排聽厭都可以二手放走
jaben 唔知有冇
歌手用個d IEM 係咪會偏向出原聲? 普通人聽歌應該唔鍾意呢d 取向
啱啊 通常都係監聽向
所以先唔建議盲追同款耳機
除咗just ear依類商業合作 特別調音版之外
買ikura配色cm啦
爸打買左?
冇買
成皮幾野 仲要放唔到出去
耳牛抵玩好多
耳牛有咩介紹
其實ikura用緊個隻係咩色?
budget
插咩聽
開放式/封閉式

如果屋企靜靜地聽 開放式係最好
出街/屋企好嘈就closed back
插電話嘅話係咪可以收皮

開放式啦
twitter有人講話係 左殼sky blue 右殼透明
兩邊面板都係透明
~$2000 senn hd600
~1500 shure 840a
~750 shure 440a
最緊要去試聽先
再上就要買部dac/dap
如果再上 巴打又有咩建議
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞