【小說音樂化】YOASOBI 討論區(14)

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
覺得嬲係正常
但諗深一層佢d 風格咁正有人抄先係更加正常
之前冇人抄
我仲有少少以為係咪佢未夠出色
尋日嬲撚到loop 左兩個鐘佢地d 歌 dklm

但聽到 ikura ah~ 之後心情應該點都舒暢左好多架喎
叫班出道兩個月既女新人去屌cy Kong
點睇
可以點睇,屌都係公司屌啦
班新人啱啱起步,schedule又咁密,有冇時間瞓覺都成問題
係依個post既巴絲 大部分都係嬲CY Kong 希望佢收皮 無怪班女 公海就一定好多引戰 我覺得最有機會令CY Kong收皮既方法就係同collar fans 對準槍頭炎上CY Kong 或者成個製作團隊 我地兩邊fans對鬧無咩意思
今年個code最後一日
今日個code最後一日
啱 最垃圾就係個CY Kong
如果呢件事俾唔到個合理交代大家
香港樂壇真係玩完
唔好話打入國際市場
首先連本土都唾棄你
啱 仲要唔係第一次
之前陳蕾又係佢編
welcome
認同,最撚垃圾就係條音樂裁縫
真,屌你老母左抄右抄唔緊要,你咪話改編,買版權做囉,唔通我拎架honda 個 engine, 個頭冚用mclaren, 兩度門用ferrari 就話自己做部超跑出黎咩
唔係嫁 某國自煮研發飛機
但入面所有嘢都係外國貨
你個名好好J
係咪同之前youtube premium 個段一樣?
係 不過有幾秒off cam scene睇佢地可愛
Pop music fans 就係咁既質素, 又聲討又問候人老母又出征
認真講句, 要追求音樂原創性既就應該聽其他種類啦
Pop 野向來金錢導向, 市場導向, 實有D左抄右抄
唔係好明你想表達啲咩 但你最後個句係咪想合理化抄歌?
冇咁既意思
呢個問題留返比D pop fans
佢第一句已經打稻草人

btw 唔洗理佢啦巴打 唔想依個post有罵戰
其實任何音樂都會參考人地,再自己發展
正正就係有一set歌存在共同元素先至會有一個genre出現

不過今次某幾個元素真係太似太足
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞