係夾公仔店輸左成萬蚊!!!

268 回覆
394 Like 40 Dislike
巴打
我知你講邊間
因為我5月先中過伏
不過依D野你情我願
再講佢又真係夾到
佢又無強逼我地買

條友仲要好好服務..唉
個次經歷真係一生中的痛+柒

我都入過,店員好熱心問我係邊到黎,我話hk,佢話i like hk!! Hk is good! 就幫我將頂帽搬出d (部機要整頂帽落街),500yen 一次,再輸就好似樓主咁話送哂成set,到我想走就笑笑口阻住我唔比我走

me too 不過我係三年前既事,個時夜晚10-11點行緊返去酒店經過見到間野仲開緊,諗住入去玩下,點知又係玩極唔中,條友勁好態度,又問我邊度黎
夾夾下海賊王figure由路飛一個變左成團人
不過個時夜晚12點,仲諗住廢事要佢OT,所以就好堅決話走,
但最後條友有係店外面D小巷塞左盒勁細隻既烏索普比我
睇黎我遇到個次係初級版 樓主個隻已經係終極模式
1000yen一鋪
樓主有冇錄片??
平時d夾公仔機試左兩三下唔對路就走啦
周街都有夾公仔
東家唔夾夾西家囉
下次唔好啦

日本夾過好多次公仔
係試過一次係沖繩中伏
D機係較到根本冇可能夾到
蝕左少少錢事少
冇諗過日本都有d咁仆街既夾公仔鋪果下先嬲
都係去番sega果d夾好d

冇錄到呀,玩到蒙蔽左
上次我3000円夾左十盒境品
咁熟面口既篇文,我記得上次卑巴打插到仆街

https://lihkg.com/thread/193886/page/1

都唔算插太多 算啦,經一事長一智

400日元入手 玩平機算
巴打 我幾年前係大阪都有類似既經歷
果陣我同fd經過間細舖
店員比左2次free劵引我地入去
就揀左部兩鉗機 價錢100yen
當然係夾唔到 就算夾到都唔好意思唔比錢夾兩夾就走

個店員好熱情 不斷教我地點夾(完全聽唔明佢up乜)
但都係夾唔到 之後佢叫我地轉去玩第二部機
要控制條柱打入窿 價錢就貴一倍 200yen
店員試左比我地睇 一次就得左
之後我地就梗係玩極都唔掂
想放棄之際
店員就放左枝筆入部機到 幫助描準 咁又繼續喇
最後洗左2萬幾yen先識放棄
夾力係有得較仲有人信夾公仔機
果陣我同fd經過間細舖

想放棄之際

係呀,佢都係有比枝筆我瞄準
係round one放低幾千yen果斷走人
不過都唔少人成功
係我太廢
渣架
大坂心齋橋間公仔店根本係黑店
屌佢老母,一開始佢見到我同我啲fd夾唔到啲細公仔就不停幫個公仔移位,所謂幫我地易夾啲,咁當然係夾唔到啦,但都只係每次300yen。
之後開始用啲大公仔引我地,但要轉第二部入500yen機去玩,咁我地就無為意啦,以為佢地係幫我地,佢有示範比我地睇點樣會夾到,佢係打開部機試,佢一野就夾到,咁佢地都有叫我地試下手感,我地用兩三都成功左。
但到真係入錢玩個陣就係另一回事,睇得幾準都係唔得。佢見我地開始氣餒,又攞啲海賊王figure出黎話成功左就比晒我地,但係點都係唔成功,然後佢攞多幾隻figure出黎,仲有一部iPad同一隻iwatch,成功左就比埋我地,但要玩部入1000yen機,最後又係試個陣成功,入錢玩就唔撚成功。
最後玩到差唔多無錢,燒左大約十二萬yen,可能會有人笑我地on9,確實我地又真係on9,但無理由會一次都唔成功,真心勸告唔好去啲夾公仔店玩,根本同賭錢無分別

我應該知巴打玩邊間~因為我都係果間野度放低左成萭日元姐
不過真係好呃人~~~
我自己夾D機無果D人睇住又教你玩果D我又反5夾到.
咁捨得洗 500yen一夾嘅話 一次唔得我應該即刻走人
起東京夾 試夾1,2野個夾冇乜力即刻轉機
最近一次去
600yen夾左伊貝 700yen玉桂狗 1500yen一盒figure
玩round one啦
上次去夾 成個30"大喼比我夾到全部都係公仔
d三腳大抓既大公仔有時300~400yen就跌
果陣我同fd經過間細舖

想放棄之際

係呀,佢都係有比枝筆我瞄準

又有比枝筆瞄準 又有教你聽音樂
仲話部機(剪線)連五歲細路都玩到
玩round one啦

大舖d公仔根本等住送
屌 東京池袋sega二樓d細公仔一下一隻
我7000yen夾到1隻大minions , 3隻中size不知名公仔,好似都係心斎橋夾
幾個月前先去完 hkd$500夾到10隻wor 店員教埋我地點dup佢落黎,dup咩位,次次差少少搵佢郁一郁個位又攪掂
vip 樣
玩round one啦

大舖d公仔根本等住送
屌 東京池袋sega二樓d細公仔一下一隻

d細公仔全部真係送的
擺半個身出個"欄"到,基本上夾一兩下後半身/用夾禁前半身都已經跌落黎
Sam....
好彩當時我黑面先叫停左我ex唔再夾
樓主好慘 我前日都去夾公仔 不過係大阪夾 我不嬲都唔識夾公仔嘅冇練過 入左千幾羊 當然一次都夾唔到
唔知點解成日有職員係我身邊轉黎轉去開機搞下公仔 咁我就勁灰咁望住佢 佢就走過黎幫我放個靚位一落夾就得 開心到痴線
黑店真係比個sad memory人,好衰
去Taito Station,Sega,Round One,起碼有得睇短裙架妹職員
下次唔好入不知名嘅夾公仔舖啦
On9
比人呃得到得3類人
一係好撚有錢 比人呃完當跌左
一係毒撚 唔識拒絕
一係on9 智障
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞