汽車用品店員,你問我答 (11)

944 回覆
16 Like 5 Dislike

個頭盔呢到跌到漆都甩埋,想問下補油洗唔洗落底灰, 因為見底色隻漆仲係到。 另外係咪補完要上返層光油?? 請問點補先最接近睇唔到

Sor 頭盔真係完全唔識攪, 唔知會唔會影響安全
不過以身車計, 就算有底色都, 個 "loan" 太深都係要補灰
https://www.hkcarproduct.com/%e8%bb%8a%e8%ba%ab%e8%8a%b1%e7%97%95%e4%bf%ae%e8%a3%9c/
得新車味同皮味
拎上你到研究下得唔得, 同埋補完油係咪要上層光油先再磨佢
我公司日本有廠係轉做d車內產品
例如煙灰缸,杯坐,LED 燈個堆嘢
一直都得日本有得買 香港無
樓主知唔知香港有咩路數可以賣到
Chemical Guys Citrus 鍍左膜用唔用得
一係上 carousell
一係 sell 去鋪
溝希 d 用都 ok ge
如果唔係就用中性洗車 / coating 專用既洗車水
你地又唔賣gyeon
咁我自己用開 gtech
幾好用

想問下依種甩漆自己補唔補到,如果搵車房整大慨幾錢?
補油筆補到但都係會有凹痕, 要做灰先平,車房大概二千蚊,fb 搵大國手啦
新手自己會唔會都好難搞
係心機時間
有心既我見好多人都整得好好
當然亦有人係整得麻麻
會去我度買野 diy 補油既應該 99% 都係新手
想自己做鍍膜,做之前要拋光。有冇邊隻polish 推介? 其實係新車,所以應該無太多花痕。因為鍍膜後都唔會點再拋光,所以有冇啲細細樽嘅? 同埋都想問下有冇邊隻洗車水出泡多嘅啱鍍膜後用? 我有個泵氣壺可以整到泡。Thanks
做左ppf同鍍膜,有冇邊隻清潔力強既洗車水
淨 PPF 可以
做埋 coating 用太勁唔驚?
好似有少少水印,睇下有冇洗車水摔得甩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞