Samsung Galaxy 討論區 (188) A33/A53 幾時有價幾時上市?

1001 回覆
7 Like 6 Dislike
幫襯香港依個代理慘過食屎
真係好傻好天真
警世 買水都好過買行
唔好祈望有咩服務
依然都係買唔到官方 mon 貼
你個三條係咩線
三叔個trade in最頂癮係
你登記嘅時候剔有花崩已經扣咗錢
去到現場佢會based on呢個錢再扣過
即係扣兩次
罰D誠實嘅用家
講又咁講,我諗都係睇人既
n20u 個荃灣專門店個職員真係驗屍官驗左勁耐,最後比佢話機背有一點點甩coating,扣900...
fold 3 個沙田專門店個職員又無乜野,check左1,2分鐘就話OK 無問題,一蚊都唔駛扣$10600落返袋

btw 2月尾問豐澤trade in fold 3 收6千~7千5
唔介意完全影唔到近野就N20U

budget有限我覺得N20(影近野無事)都無問題,但呢度好不屑N20
依間公司真係痴撚線
你屌7佢就話公司政策
點解咁撚慘 太天真太傻幫襯左香港代理
佢想你買部新機拎去trade in
痴孖肺 聯強幾時執笠??
N20當年連120hz都cut埋(講緊更早出嘅s20系列已經有)
點會唔俾呢度屌

想平玩spen應該要買Note 20 U
不過我之前trade s21換fold3個陣 真係無比佢扣到
影唔到近野一樣甚至更麻煩 講緊連影文件都唔得,好似俾人閹咗個相機咁

平2-3k當玩我覺得玩N20還可以
唔係屈你嘅
有痕扣都好正常
呢個真係講運
我之前trade過幾次都有俾佢扣
不過因為部嘢本身都近乎零價值所以由佢扣
(扣到$0都冇所謂,我只係志在佢最後+$500嗰)

如果拎啲比較新款嘅機trade in
佢下下少少花都扣$1000
對個客嚟講除咗錢之外
都對個brand印象會差咗
驗屍官出沒
我覺得有花扣錢係OK
不過佢扣個幅度都幾癲
唔講仲以為我係間鋪
賣緊新機俾個客(三叔)
佢應該係要連盒全新
分分鐘你拎部全新機俾佢
佢都扣你錢
係 而家用緊gboard 睇下三星如果有就試下用
不過條友冇講價
描述嘅嘢都係你所講Ok嘅位

Omdia shares overall Foldable smartphone shipments!

- Galaxy Z Flip 3: 4.6 million units
- Galaxy Z Fold 3: 2.5 million units
- Huawei Mate X2 & X2 4g which sold over 900,000 units
- Galaxy Z Flip 5g: 450,000 units
- Galaxy Z Fold 2: 300,000 units
- Galaxy W21, Xiaomi Mi Mix Fold & Oppo Find N: 100,000 units
兩條淘寶C to C貴線(好耐之前買)
一條S22+原裝
s22+個條就一定無5A
淘就要睇係咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞