Samsung Galaxy 討論區 (188) A33/A53 幾時有價幾時上市?

1001 回覆
7 Like 6 Dislike
同一set野,我用部s10+叉,都可以穩定上到~2600mA
個印細到要搵長毛,我自己都睇咗好耐先覺得有少少色差
accu真係好唔準

我自己用外置測電流usb睇

但部機本身有無顯示super fast charging?
有冇推介嘅電流計?好怕買到伏嘅整壞部機
有!直頭寫住超快速充電2.0,關左mon充電係快左既,accu寫去到平均5000mA。

三叔應該PD制式 不過始終太保守
無知一問,超快速充電同超快速充電2.0有咩分別,得2.0先上到45W?
超快速充電 25W

超快速充電2.0 45W

不過實際充電時間差不多
用緊S10應該S21FE 定S22
影相 兩者會唔會差太遠
唔係粒電就揀左22
點揀好
換粒電S10再戰3年
其實高通到底係三叔度落左幾多單8g1 而家8g1同8g1+都緊急轉交tsmc,咁三叔係咪自己食曬淨低啲8g1
照計上應該全部支那廠都會指定要tsmc版,三叔唔會同人搶
我都係求其腦場買,十成九都係大6做

但我唔會直接拮手機,而係一邊拮輸出嗰個口,另一邊出充電線,又會叉尿袋試下。再反覆交叉試下準唔準。
如果差幾個字得幾%就肯定唔正常,試下換線?
事但啦,買左就繼續用,有骨氣既就唔會用支那機,等系統更新改善電量就可以了,反正TSMC版都應該一樣熱
試完都係差唔多既情況,一著住mon就叉得勁慢
唔使 我有時都有呢個問題
我S10+換S22+
power-z,淘佬大概3舊水人仔
三叔不嬲著moon叉電都係維持5~7w左右,唔係今代嘅事,要叉得快一定要放低佢熄moon叉
s10+都上到2200mA,但部22u得1800左右成件事好唔make sense
舊model
咁有咩新
點解大家都建議s21fe 唔s21?

仲諗緊A53、s21同s21fe

6s+轉會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞