Samsung Galaxy 討論區 (188) A33/A53 幾時有價幾時上市?

1001 回覆
7 Like 6 Dislike
冇錯
有得較長個spacebar架咩
有兩個方法

都係响三叔kb設定裡面

第一個係响setting - layout

第二個係將轉輸入法轉做swipe space bar(咁做會少咗粒轉輸入法嘅制)
例如用把口叫個計時器

叫google 提我幾點做啲咩

轉唔同地區課幣(例如1000yen等於幾多港幣?)

入去google assistant佢會話你知佢有咩功能做到
google assistant用多最多係問天氣
我成日用計時器同叫佢提我指定時間做野
用過Ringke,比唔上原裝套透明套

Ringke上下左右都粗D, 底都厚D
仲有諸如轉換長度(3米等於幾多吋?)、容量等等

仲可以較鬧鐘、叫佢打電話比人等等
想問S22+支援45W快充, 係咪即係會出超快速充電2.0?
我用XPOWER GX200, 有PPS, 最多出到21V5A
用試過三條線, 包括原裝線都只係出到超快速充電, 但TESTER寫去到30W(多過正常25W但又去唔到45W)
SAMSUNG個PPS profile係行9v@2.77a=25w同11v@4.05a=45w,買PD 3.0 PPS火牛嘅時候要睇清楚知唔支援以上profile先好買

2. USB TYPE C 線記得要有e-mark先可以食到5A,普通type c得3A,免得到時買咗貴牛都係用唔到45W叉電
我用返20系跟機嗰條已經出到super fast charge
啲專門店全部s22u d皮套都賣晒
超快速充電可以用跟機線

超快速充電2.0要用5A線
45w? 差幾分鐘我無換線
係咪未有尿袋支援到?
追咗陣post唔見人講 想請教下

買咗S22 已經最新android version

上連登ig 部機都會好熱 38-40度
如果打機更高 40度+
想問係咪S22本身問題
以前用S10好正常
熱情的8gen1
用住舊機先,等佢再update系統可能又好d
真係好爽,多謝巴打詳細指教
好 謝謝
記得S10以前靠update都解決過呢個問題
三星官方個trade in 真係驗屍官黎
1點痕都要扣
後補圖

真係垃圾公司黎
trade機都係胃信
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞